Tiiu Suvi, toimetaja

Titaanide heitlus

“Etterebimine ja ärapanemine, lõputu võitlus võimu, raha, seksi, lihtsalt tähelepanu pärast. Ühel hetkel kukuvad titaanid titelikult ärplema, järgmisel mängitavad lihaseid ja ajusid. Neli ülikonda ja palju nalja, poistebänd ja poliitikute püsti näpud, higi, lokid, põsesarnad ja jõuvõtted.

Ah jaa, kõik mäletavad, mis juhtus paar aastat tagasi, kui kokku said Anne & Stiil ning Henrik Kalmet! Nüüd kohtuvad nad korraks Kinoteatri etenduses taas, aga mil moel? Laval, tegelikult küll Rävala 8 konverentsisaalis näitavad alfaisaste elu Henrik Kalmet, Kristjan Lüüs (Must Kast), Sander Rebane (Endla teater) ja Kaarel Targo (Must Kast).”

.
Mari-Liis Helvik, peatoimetaja

Õiteilu imetlema

“Kui käisime fotograafiga selle kuu kaaneloo pildistamiseks kohta otsides Tallinna botaanikaaias uudistamas, mõtlesin kohe, et sinna tahaks vabal päeval tagasi minna. Kui palju õiteilu, rohelust ja lõhnu seal on! Plaanin oma külastuse vahemikku 1.–10.03, kuna siis toimuvad seal orhideepäevad – kevadine orhideede näitus on olnud botaanikaaia uhkuseks juba aastakümneid. Näitusele lubatakse välja tuua veetlevad veenusekingad, vapustavad vandad, kavalad katleiad, suursugused tsümbiidiumid ning mitut masti orhideehübriidid. Lisaks veel üliharuldased looduslikud orhideed maailma eri paigust.”

Krõõt Tarkmeel, fotograaf

Saaremaa Mullifestival

“Vahuveinikultuuri hindajana külastan kindlasti 7.–10. märtsini Kuressaares aset leidvat Eesti esimest šampanja- ja vahuveinifestivali, mille raames toimuvad mitmed esitlused, mullirohked koolitused ja meistriklassid. Üritusele paneb sarmika punkti kihisev brunch. Ootan põnevusega kohtumist suuremate ja väiksemate maaletoojate ning eri mandritelt pärit maitsetega.”

Täpsem info bubblefestival.ee.

.
Karolin Kuusik, moe- ja ilutoimetaja

Tagasi lapsepõlve

“Oh kui mõnus on käsi läbi peene valge liiva libistada! Ei, ma ei meenuta eksootilist puhkusereisi, vaid hoopis hiljutist külaskäiku Skyparki teaduskeskusesse T1 kaubanduskeskuse viimasel korrusel. See on koht, kuhu minna koos sõprade või lastega, et tegutseda, teha katseid ja kogeda maailma eri meelte abil.

Minu isiklik lemmik oli katsekeskkond, kus tuli pähe panna ajuvõnkeid lugev agregaat ja sundida kuulike mõtte jõul veerema vastase väravasse. Sinu vastas istuv inimene üritas samal ajal täpselt sama saavutada. Lasin siis pea hästi tühjaks ning suunasin kogu oma tähelepanu kuulikesele. Ja ennäe imet – see veereski!”

.
Britt Paju, köögitoimetaja

Põhjala ja Tap Room Noblessneris

Äsja ka õllesõprade seas 100 maailma parima hulka valitud Põhjala väikepruulikoda on uhiuues ja moodsas kuues koha sisse võtnud Tallinna kesklinnas Noblessneris (Peetri 5). Pruulikotta saab soovija varem kokku leppides ka sisse piiluda (ekskursiooni hind 10 eurot inimese kohta), kuid tänu siseakendele on vaade õllemeistrite tegemistele suurepärane ka samas hoones asuvas Tap Roomi restoranis käsitööõlut maitstes ja Texase BBQ-tüüpi toite mekkides. Proovi kindlasti veise rinnatükki (16.-), sooje võileibu (6–8.-) ja Hannah Banana banaanikooki (4.-). Olgu öeldud, et nii peakokk Jiro Holman kui ka desserdimeister Hannah Hintlian on pärit Põhja-Ameerika mandrilt ning kodust kaasa võtnud terve menüü jagu ehedaid maitseid.” Vaata ka pohjalabeer.com.

.
Gerda Miller, ilutoimetaja

Sõbralik joogipudel

“Kuuleme iga päev, kuidas plasti tarbimine hävitab keskkonda. Mina vahetasin tavalise plastpudeli välja ilusa ja korduvkasutatava vastu, mis on nii metalli- kui ka BPA-vaba. Hea tervisele ja hea loodusele.”

JOOGIPUDEL 23.- Equa Miasmatch Graphite

.
Kelly Kipper, vanemtoimetaja

Liigutav ja lahe

“Käisin vaatamas viiele Oscarile kandideerivat Peter Farrelly linateost “Roheline raamat”. See on tõsielust inspireeritud südamlik lugu, mis kindlasti kõnetab kõiki, kellele meeldis menufilm “1 + 1”. Ma väga loodan, et Viggo Mortensen saab oma rolli eest Oscari, sest tema karakter on ühtviisi naerutav ja eluline, ehe ja vahetu. Film paneb heas mõttes elu üle mõtlema, ja seda ka pärast seansi lõppu.”

.
Elis Svistunova, kujundaja

Mõtisklused ristteel

“8. märtsil avatakse EELK Viimsi Püha Jaakobi kirikus (Nurme tee 2, Pringi küla, Viimsi) kunstnik Marta Stratskase näitus “Risttee”. Gootilike elementidega emotsionaalselt laetud maalid loovad müstilise aura ning panevad mõtisklema elu iga etapi ilu üle. Soovitan!”

VEEL HÄID IDEID!

Muusika­nädalale

25.–30. märtsini toimuv Tallinn Music Week toob pealinna esinema pea 200 artisti! Lavadel näeb nii Eesti talente (Maarja Nuut & Ruum, Trad.Attack!, Maian, Villemdrillem, Zahir) kui ka nimekaid välisesinejaid (Iiri elektroonikalegend Lakker, Vene nüüdismuusikastaar Kirill Richter, USA rokkbänd Ceremony). Vaata lisa tmw.ee.

Hedonistlik puhastusrännak

Stress, ülikiire elustiil, ebakorrapärane toitumine… Kõlab tuttavalt? Kõik see koormab meie keha ja meeli. Inspir­eerituna eri maade puhastavatest rituaalidest kutsub Pärnus asuv Hedon Spa detoksrännakule, kus keha ja vaim saavad uue hingamise ja värskuse suurepäraste Cinq Mondes’i rituaalide abil.

Paketi sees:

2 ööd majutust,

tervislik hommikusöök,

Cinq Mondes’i rituaal hammamis koos kehakoorimise ja savimähisega kehale (60 minutit),

Cinq Mondes’i salendav ja pinguldav Brasiilia rituaal (60 minutit),

vaikse spaa 3tunnine rännak koos kehahooldustoodete ja soolaveebasseinis hõljumisega,

lõõgastav hüdromassaaž (20 minutit),

3käiguline veganiõhtusöök à la carte’i restoranis Raimond,

2 toitvat ja tervislikku smuutit.

Tutvu hedonspa.com/paketid.

Tule meiega kinno!

21. märtsil kell 19 toimub Anne & Stiili kinoõhtu, kavas on film “Kiirperekond”. Mark Wahlberg ja Rose Byrne kehastavad lõbusas komöödias abielupaari, kes otsustab lapsendada kolm last. Enne kinoseansi algust saab tutvuda uute naiselike toodetega ning lisaks läheb loosi hulganisti kingitusi. Üllatusi täis õhtu algab kell 18.30.

Sadamasilla kontsert

Marek Sadam ja Sadamasild annavad 9. märtsil Kultuurikatlas kauni naistepäevakontserdi. Kontsert on finaaliks raamatu ja kolmikalbumi “Tulbid ja bonsai” esitlustele ning ennekõike pühendatud naistepäevale. Erikülalisena astub lavale ansambli hea sõber Jaan Sööt. Tuleb kaunis aeg ja õhtu, mida kinkida nii endale kui ka armsatele.

Peole!

Anne & Stiili suur naistepäeva eri­pidu toimub 15. märtsil kell 20 Park Lounge’is. Esinevad Victor Crone ja Stig Rästa. Silmailu pakub Mosaici ja Montoni moe-show. Lisaks mitmed üllatused! Rohkem infot Anne & Stiili Facebooki-lehelt.

Vaata!

Meie märtsikuu kaanestaari Tuuli Roosma ja tema pere Aafrika-seikluse esimene osa jõuab Kanal 2 eetrisse 3. märtsil.