Novembrinumbris veel:

Režissöör Elo Selirand kirjutab värvikast karakterist, naisest, kelle kädin kostab telemajas kaugele — Eesti legendaarne jumestuskunstnik Mare Bachmann on teinud väga väärikaid töid, värvides presidente, peaministreid ja peaaegu pühakuid.

Lavastaja Maria Peterson toob novembris lavale lastekodulastest ja nende peredest kõneleva dokumentaallavastuse “Südames sündinud”. Maria enda kodus kasvavad aga lapsed, kelle puhul on ta juba unustanud, et nad pole nende perre sündinud, vaid tulnud. Nõmme lastekodust.

Oma kehaga seotud teemadel avameelitseb räppar Tiiu: “Olen üsna ebastabiilne. Sõltuvalt kuufaasidest ja hormoonidest on ühel päeval kõik super ja teisel mõttetu. Minevikus käisin meeleolude “lainetamise” ravimiseks joogas ja reikiseanssidel. Praegu mõistan, et see ongi osa minust.” Endaga rahu tegemine on ilus! Julgelt otsekohest artiklit illustreerib tema imekaunis alastifoto…

Psühholoogiarubriigis peatume sel kuul petmisel. Kui suhtes saab lineaarsest duost kolmnurkne trio, ei murdu mitte ainult südamed, vaid praguneb terve tulevik. Mis toimub petja peas? Kas purunenud hinge ja niidi otsas rippuvat usaldust saab üldse päästa? Psühholoogid ja pereterapeudid heidavad tundlikule teemale valgust.

Kas sõber võib olla hoopis vanenlane? Tuleb välja, et võib ja neid nimetatakse sõbervaenlasteks. Need on inimesed, kes käituvad mõnikord sõprade, mõnikord (kui see on neile kasulik!) vaenlastena. Sõbervaenlase tunneb ära näiteks selle järgi, kas ta on sinu jaoks hädas olemas. Tihti on suhted sõbervaenlastega asümmeetrilised — sina oled sõbra jaoks alati valmis, aga kui ise abi vajad, põrkad vastu kivikõva seina. Halvemal juhul võid teada saada, et oled ise oma hädades süüdi, ja seda hetkel, kui vajaksid lihtsalt toetavat õlga. Tõsi, ausus on ka sõbrasuhtes oluline, aga sama tähtsad on empaatia, sõbralikkus ja hoolimine. Artiklist saad lugeda teisi märke, kuidas sõbervaenlast ära tunda ja kuidas temast lahti saada. Kes ikka oma ellu kahepalgelisust vajab, eks…

Novembri reisilugu viib meid Gruusiasse — koos naisega, kes läks sinna oma juuri otsima. Vihjeks võime öelda, et jah, ta leidis need. Läbi toredate seikluste, rõõmupisarate ja tohutute emotsioonide.

Disainihuvilistel tasub lugeda uutest ruumitrendidest, mida tutvustavad sisearhitektid Ines Käärma (Ace of Space), Kätlin Ölluk (Nobe Design), Lilia Kristianson (Karm & Kristianson) ja Riin Kärema (Kuup Disain).

Värskes Annes & Stiilis veel: Stig Rästa ja Katrin Tegova kolumnid, nädal aega nutidieedil, eestlased moemaailmas, hooaja ilu- ja moetrendid, inspireerivad Instagrami kontod, soojendavad ahjuroad, "õnnelike" hormoonide menüü, kuu kultuurisoovitused, Renars Kaupers armastusest.