Gita Siimpoeg on tavaline Saaremaal tüdruk, kes unistab suurtest ja vägevatest asjadest.
Õppisin aastatel 2014-2017 Eesti Kunstiakadeemias tekstiilidisaini. Aastal 2016 ja 2018 esitlesin oma kollektsioone Tallinn Fashion Weekil. Viimasel Tallinn Fashion Weekil esitletud kollektsiooniga tõin lavale julge oranži. Kollektsiooniga sain nomineeritud moedisaini auhinnale Hõbenõel 2019.
GITA brändi loomingu aluseks on rüiu vaibatehnika sidumine rõivakunstiga, luues seeläbi vastandlike esteetikate ja põnevate faktuuride maagilise armumängu.

Milline on sinu enda garderoob? Palju sa enda loomingut kannad?

Minu enda garderoob on üpris tavaline ja pigem praktiline kui liialt kreisi. Mulle meeldib küll omada erilisi esemeid, mida mõnel üritusel selga tõmmata. Enda loomingut kannan igapäevaselt, GITAPEA
särgid on mugavad ja lisavad oma detailidega tavariietusele veidi värskust. Ratturiretuusid on kindlasti ka üks osa, mis on suvel pea iga komplekti juurde sobiv.

Gita Siimpoja looming

Millised riideesemed sa suvisele muusikafestivalile kindlasti kaasa võtad?

Eesti suvele vastava - talvejope ja kleidi. Tegelikult ei ole ma ühtegi festivali mööda saatnud ilma Rains kilemantlita, mis päästab vihmasabina eest. Selgelt mäletan kuidas 3-4 aastat tagasi oli Intsikurmu ajal üks kõige suurem padukas, mis ma näinud olen. Siis oleks pidanud neid mantleid seljas olema lausa kaks.

Mida soovitaksid inimesele, kes soovib trendi järgida?

Ära järgi.

Mida soovitad inimesele kes soovib trendi luua?

Trendi loomine ei tohiks olla esmane eesmärk. Minu silmis peaks tulema looming sinu seest, mitte selle põhjal, mis võiks justkui maailma vallutada. Jah, oleme paratamatult mõjutatud sellest, mida keegi teine kannab, aga lisa sellele oma käekiri ja kiiks. Teinekord mõned ootamatud kombinatsioonid võivad teha imesid.

Eelmisel sügisel kollektsiooniga seoses valisin oranži värvi, mis kevadel läks poodides ja tänavapildil järsult populaarseks. Inimesed on mult korduvalt küsinud, et noh Gita, mis on uue hooaja trendivärv? Ausalt öeldes valisin selle oranži värvi tema olemuse, tausta ja mõjutuse järgi ja viimane asi, mille peale mõtlesin, oli trendiennustus. Kui teha asja südame ja mõttega, siis võib selliseid toredaid kokkusattumusi teinekord juhtuda.

Kas gitapea pusaga peaks olema Intsikurmus lava ees või rahulikult võrkkiiges pikutamas?

Gitapea pusa on täpselt loodud umbes kõigeks. Mina isiklikult esmalt viskaks jalad Glämpingu telkides seinale(või telgikangale). Ja kui energia kogutud, siis näpud püsti lava ette kuni hommikutundideni.