Kristel Kuslapuu on poliitiliselt ebakorrektne vaba hing, kelle väljund on moekunst ja lõuend on kampsun. Minu loomingu eesmärk on maailmale tagasi anda, mitte sellelt võtta - seega on kollektsioonides valitud kangad ja lõngad väga kaua ja hoolikult valitud. Enne igat kollektsiooni külastame ka kõiki töökodasid, kus laseme oma tooteid teha. Et vähendada ökoloogilist jalajälge, on kõik asjad toodetud Eestis ja Leedus või olen ise eseme teinud. Vähem tähtis ei ole ka loomingu sisu ja sõnum, millega loodan kaasa aidata võrdsusele ning loodan, et rõivad, mida teeme, panevad mõtlema ja tegutsema.

Milliseid kudumeid suvel peaks kandma?

Augulisi. Eks mu loominguski ole palju selliseid kudumeid, mis rohkemvpaljastavad kui katavad. Samas Eesti suveõhtud ongi kudumiteks parim aeg seega kandke igasuguseid kudumeid ja koguaeg!

Kristel Kuslapuu

Milline on su enda garderoob, palju sa kannad enda loomingut?

Kannan ise väga palju musta värvi riideid, mis on vastuolus mu loominguga, sest kõik kollektsioonid on olnud valdavalt väga värvilised. Enne, kui olin noor ja loominguga hakkasin tõsisemalt tegelema, kandsin just vastupidiselt väga värvilisi riideid. Ise usun, et see on lihtsalt selleks, et elu oleks tasakaalus. Äkki hakkan kunagi käituma vastupidiselt, et kollektsioonid on kõik mustad ja ise kannan ainult värvilisi asju. Põnev! Ei või kunagi teada, mis saab. Kannan enda loomingut praktiliselt iga päev. Enda logoga sokkidest on saanud mu uus lemmik. Samuti on raske kodust lahkuda viimase
kollektsiooni lukuga pusast – ideaalne kaaslane mõne festari külastamiseks.

Mis on välismaal teemas, aga Eestis mitte?

Oskan võrrelda Eestit Taaniga, sest elan hetkel siin. Taani tüdrukud on justkui otse välja astunud seriaalist "Väike maja preerias". Kui tänaval kõndida, on anomaalia, kui paljudel on lillelised siidkleidid puhvis varukatega, alt paistavad narmendavad teksad ning jalas hõbedased botased. Algeslt tundus mulle Kopenhaageni tänavastiil väga kaootiline, kuid siin elades olen hakanud nägema kaoses teatavat korrastatust. Võin julgelt väita, et eestlased kannavad rohkem musta ning rahulikumaid toone ja ka rahulikumaid riiete kombinatsioone. Kumbki variant ei ole ei parem ega kehvem, need kaks tänavapilti on lihtsalt väga erinevad. Samuti on Eestis tähtsamal kohal soorollid ning nendele vastavalt riietumine. Seoksin suurema paralleeli Eesti ja Rootsi tänavastiili suhtes, kui Eesti ja Taani.