Nii see algas


Kui meenutan kõige esimest kokkupuudet joogaga, tuleb silme ette pilt minust kodusel joogamatil suvalise Youtube’i video abil erinevaid poose võtmas. Või õigemini – poosi­deni ma ei jõudnudki, sest sisseelamine joogatrenni alguses tundus mulle juba nii igav, et andsin kohe alla, tõmbasin hoopis jalga jooksutossud ja läksin õue. Mul ei olnud veel õrna aimugi, et just see sisse­elamine, õige hingamine ja iga keharakuga kohalolek ongi väga suur osa joogast. Tegemist ei ole lihtsalt keeruliste pooside võtmisega värvilisel matil.

Minu arvamus joogast oli tõesti vankumatu – jooga on mõttetu ja kindlasti mitte minu jaoks. Eelistasin kardio- ja jõu­trenne ning korralikku higis­tamist. Mulle meeldis tulla trennist higist tilkudes ja jooga seda mulle ei pakkunud. Aga kui sa ikka aastaid jooksmas ja igasugustes pulss-lakke-trennides käid, hakkab keha vaheldust otsima ja nii jõudsin ma lõpuks rahulikesse body­balance’i trennidesse, mis mulle väga meeldisid. Need olid suurepärane vaheldus sellele, mida seni teinud olin, ja trenni lõpetav lõõgastumine ehk savasana aitas mul pärast stressirohket päeva korraks kõik unustada.

Jooga näis aga endiselt liig mis liig ja ausalt öeldes pööri­tasin mõttes iga kord silmi, kui mõni sõbranna jälle joogat kiitma hakkas. Ma arvasin, et tegemist on järje­kordse trendiga, nagu kristallid või korallivesi, ja nad harras­tavad seda ainult seetõttu, et see on popp. Kuni detsembris otsustasin, et proo­vin siis ka, ja läksin oma elu esimesse joogatrenni. Tulin sealt ära nii palju rõõmsamana!