Jumestus mitte ainult ei kuivata naha pealmist kihti, vaid ei lase ka surnud nahal eralduda. See omakorda aeglustab naha uuenemist ja tulemuseks on tuhm, ebaühtlase tekstuuriga nahk.

2. Stiletode sage kandmine põhjustab terviseprobleeme.

Pidevalt kõrgete kontsade kandmine ja varvaste ebaloomulikku asendisse surumine võib 40. eluaastatesse jõudes viia mitmete terviseprobleemideni alates sissekasvanud varbaküüntest kuni kõõlustele põhjustatud pöördumatu kahjuni. Stiletod olgu ainult erilisteks sündmusteks ja pärast nende kandmist venita ja masseeri jalgu, et vältida närvikahjustusi.

3. Unepuudus lisab kortse.

Juba pärast paari piisava uneta ööd on nahk tuhm ja silmad paistes – mõtle, mis siis veel aastatepikkune unepuudus teeb. Kui magame liiga vähe, tekib organismi üleliigselt stressihormooni kortisooli, mis omakord pärsib kollageeni teket – ja niimoodi kortsud tekivadki.

4. Kanna alati päikesekreemi.

Kui saad 40aastaseks ja hakkad kortsudele rohkem tähelepanu pöörama, kahetsed kindlasti, et nooremana sagedamini päiksekreemi ei kasutanud. Isegi kui sa ei karda nahavähki, tasub alati päiksekreemi kasutada, sest see aeglustab märgatavalt naha vananemist.

5. Kaalu on nüüd tõepoolest raskem langetada.

40. eluaastates muutub kaalukaotus keerulisemaks kui varem, sest ainevahetus aeglustub aastatega. Kui oled ülekaaluline, siis on nüüd õige aeg lisakilodest lahti saada. See mõjub hästi nii su tervisele kui enesekindlusele.

6. Oled kaunis naine!

Hinda seda, kui ilus sa oled. Vanemaks saades ja nooruspilte vaadates taipad, et nägid täitsa hea välja. Lõpeta muretsemine pisiasjade pärast, mis sind oma välimuse juures häirivad. Naudi hetke, milles elad.

7. Veeda vanematega kvaliteetaega.

Kuigi su vanemad võivad praegu väga iseseisvad olla, vajavad nad ühel päeval abi. Vestle vanematega diplomaatiliselt nende tulevasest elukorraldusest, tervishoiust, matuseplaanidest ja pärandusest.

8. Räägi vähem ja kuula rohkem.

Kuula teisi hoolega ja lase neil oma jutt lõpetada. Mõtle, enne kui vastad, sest läbimõeldud nõuandeid võetakse rohkem kuulda.

9. Kasvata paksem nahk.

Kui kellegi käitumine sind rööpast välja viib, siis on viimane aeg otsustada, et sa ei lase sel endale stressi tekitada. Tunne talle kaasa, sest ta käitumine ütleb rohkem tema sisemise seisundi kui sinu kohta. Maailm ei arvesta sinu tunnetega, nii et kasvata paksem nahk ja ära võta asju isiklikult. Ära lase teistel otsustada, kui hea või halb päev sinul tuleb.

10. Ära ela elu teiste soovide järgi.

See ei ole mitte ainult ajaraisk, vaid mõjub sulle halvasti. Sea iseend esikohale. Ära tunne otsuseid vastu võttes kohustust teistele enda heaolu arvelt heameelt teha. Kui sa ei saa või ei taha midagi teha, siis ütle lihtsalt ei.

11. Säästa raha, see võib su hiljem päästa.

Ära kuluta mõttetult. Tulevikus oled säästude üle ülimalt tänulik. Keskendu majandusliku iseseisvuse saavutamisele.

12. Investeeri iseendasse.

Arenda ennast. Lõpeta pooleli jäänud haridustee või õpi uus keel selgeks. Reisi, loe, avarda oma silmaringi. Keskendu hea tervise säilitamisele – nii füüsilise kui vaimse tervise.

Allikas: Lifehack