Üks kõige levinumaid viise ennast tagasi hoida on vältida tõde ja tegelikkust. Asi on nimelt selles, et sa ei tea päris täpselt, mida sa teha tahad ja oled liiga hirmul, et seda välja selgitada. Sulle võib tunduda, et oled praegu mõnusas turvatsoonis ja sellest väljumine tekitaks üleliia ebavajalikku ärevust. Teisest küljest võid ka enda eest põgeneda. Sa reisid, proovid kõiki ja kõike üks kord - sa ei lase asju ja kogemusi endale liiga lähedale, sest sa ei taha haiget saada. Sa võid ju arvata, et naudid oma vabadust, aga tegelikult kardad lihtsalt pühendumist.

Teine suur viga, mida inimesed teevad, on asendustegevuste leidmine. Tähelepanu suunatakse hobidele, sõpradele, trennile, ükskõik millele, et mitte tegeleda asjadega, mis päriselt häirivad. See on halb variant, sest niimoodi täidad lihtsalt lünki ilma tegelikult asju korda tegemata. Hoiad ennast küll tegevuses, aga lükkad oma probleemidega tegelemist edasi. Kuigi võid teha nägu, et kõik on korras, on kuskil sinu sees ärev teadmine, millele tegelikult tähelepanu peaksid pöörama.

2. Sul on ajakava ja sa kardad, et ei suuda seda järgida

Plaanide ja eesmärkide paika panemises ei ole midagi halba, aga kui sa oled endale loonud konkreetse ajakava, võib see sind salamisi piirama hakata. Ajakavadel on kombeks tekitada tunne, et su unistuste töö või unistuste kodu peab olemas olema vanuseks x ja kui ei ole, oled sa läbi kukkunud. Sellised asjad tekitavad paanikat selle asemel, et usaldada elu ja nautida käesolevat hetke. Sa pöörad tähelepanu sellele, kuidas teised asju teevad ja unustad, millised on su enda soovid. Sa hakkad unistusi ja uute asjade proovimist pelgama, sest aeg jookseb ja sulle tundub, et sa ei saa hakkama. Sa kardad, et inimesed mõistavad su hukka, kui karjääri vahetad või hoopis mõne teise muudatuse ette võtad.

3. Sul on unistus, aga sa ei tegutse selle nimel

Kindlasti oled kuulnud, et kõik, mis on väärtuslik, ei tule lihtsalt. Suurem osa inimestest küll unistavad erinevatest asjadest, aga ei võta midagi ette, sest see nõuab palju tööd. Lisaks ollakse ka hirmul teiste inimeste arvamuse ees. Hirm teisi alt vedada või endale piinlikkust valmistada on nii suur, et lämmatab igasugused unistused. Tänapäeva noored ei vaevu isegi pingutama hakkama, kui tulemust silmapiiril ei paista. Meil on küll unistused, aga ma ei julge neid välja öelda, sest me kardame teistest eristuda. Jah, rutiinis on teatud mugavus, aga läbikukkumine ei ole nõrkadele. Kui sa iseendale väljakutset ei esita, jääd sa kogu eluks samale kohale, lihtsalt sellepärast, et sa ei julgenud proovida.

Allikas: ThoughtCatalog