Siin nüüd ka produktiivsuse ja fookuse ringi põhimõtted:

  1. Minu #1 prioriteet sellel nädalal/päeval on… – päevaks on üks suur fookus (vahel kaks) ja siis nipet-näpet väiksemad asjad. Eriti hea, kui suuta defineerida üks väga oluline prioriteet nädalaks!
  2. Soovin teha rohkem… – mis on see, mida sellel nädalal/päeval rohkem teha soovid – kuulata podcast’i, lugeda raamatut või leida hoopis aega selleks, et panustada aega kodu heaks.
  3. Soovin teha vähem… – selle detaili defineerimine on isegi tähtsam, sest see kutsub sind analüüsima, mis vähem väärtust loob ja mis pole üldse oluline antud hetkel… Kui suudad selle defineerida, siis suudad seda ka jälgida. See on fakt.
  4. Sellel nädalal/päeval soovin tunda… – emotsioonid, tunded, mõtted kujundavad sinu päeva ja tegevusi ning tead, et neid saab ise juhtida.
  5. Mille eest olen tänulik... – tänulik inimene on õnnelikum ja vähem stressis ning suudab raskustega positiivselt toime tulla. Tänulikkus sunnib sind elus märkama häid asju. See võib olla üks lause, mis tegelikult on sügav ja kutsub märkama. Siit tekib harjumus, kirjutamiseks ja märkamiseks.
  6. Kuidas saab veel paremaks minna… – see küsimus kutsub inimest taas analüüsima tehtud tegevusi ning protsesse ja järele mõtlema. Kui me ei võta hetke ega analüüsi, siis on keeruline märgata, mida võiks teisiti teha ja mida saaks veel paremini teha.


Ei tasu oodata inspiratsiooni, vaid kõik algab pühendumisest ja süsteemsest tegutsemisest. Kui eesmärgid ja fookused on märkmikus kirjas, hakka tegutsema selle fookusringi põhimõttel. Võib tulla välja, et mõni pikalt venima jäänud töö on vaid paar tundi või mõned päevad süsteemset süvenemist. Fakt on see, et ebaselgus on saavutamise kõige esimene vaenlane. Harjuta kirjutamist ja tuleta meelde, et sul on võimalus seeläbi 42% rohkem saavutada – see on fakt California psühholoogide uuringust.

Loe lähemalt produktiivsusest Signe Ventseli blogist SIIT.

Jaga
Kommentaarid