REET

Juba mõnda aega vallalisepõlve pidanuna olen vahel unistanud, et kui vaid saaks nõiakunsti kasutada, et endale ideaalmees sebida... Nii tundus mulle igati intrigeeriv mõte, et parfüüm võib vastassugu mõjutada rohkemgi kui võrgutav välimus. Asusin tegutsema!

Réjouissance YESforLOV 50 ml (59.-), ulakas-kaunitar.ee, kauplus Ulakas Kaunitar, Pärnu mnt 36, Tallinn

Lõhn on mõeldud naistele, kuid tekitab iha nii kandjas kui ka kõigis, kes tema ümbruses. Kui tahad olla oma kallima jaoks veel vastupandamatum või vajad lisatähelepanu, siis see lõhn teeb kogu töö.

Parfüüm tundus esialgu harjumatult magus, kuid mõne aja pärast jäi alles üksnes naiselik ja elegantne lõpunoot. Sättisin sammud olengule, kus viibisid peamiselt (aga mitte ainult) tuttavad. Seletasin sõbrannale, et olen “relvastatud” ja jälgigu mängu. Kas asi oli minu olekus või toimis lõhn, aga varsti seadis end minu kõrvale üks noormees koos koeraga. Teame-teame – lemmikloom on kindlalt eelis neidudega tutvust tehes! Noormees pööras mulle meeldivat tähelepanu, aga siis äkki näis, et parfüüm mõjub ka koerale ja lugu võttis koomilise pöörde: koer lakkus eufooriliselt mu käsi, tema peremees nihkus diivanil mulle järjest lähemale ja minu sõbranna jälgis kogu mängu eemal, kõht kõveras. Mind ajas olukord lõpuks nii naerma, et põgenesin itsitades peolt.

Desire for Women Mini (8.90), hotlips.ee, kauplus Vana-Narva mnt 20b, Maardu

Feromoonidega lõhnavesi naisele vastassugupoole seksuaalseks erutamiseks. Sa oled sensuaalsem ja seksikam, mehi lausa tõmbab sinu poole.

Lõhn nimega Iha ei imponeerinud aroomibuketi poolest, aga lubadus testida oli antud. Valisin selle lõhna reedeks, kui ees ootasid mitmed üritused – et külvata feromoone pealinna öömellu. Esimesel üritusel viibis palju soliidses vanuses härrasmehi. Hilinesin natuke, eeskava oli juba alanud, kui nägin tagareas ühe mehe kõrval vaba tooli ja küsisin, kas see koht on vaba. Kuulsin kainestavat ei-d. “Esimene tagasilöök, pole hullu,” lohutasin end. Hiljem ringi liikudes aga lausa tulvas komplimente – vaat sulle feromoone! Edasi suundusin lokaali ja ööklubisse, kus skoorisin kaks uut Facebooki meeskontakti ja olin õhtu lõppedes täielikult veendunud lõhna toimes.

Phaedon Antigua 100 ml EdP (125.-), lmte.eu, La Méditerranée aroomistuudio, Väike-Karja 1, Tallinn

Mahlane guajaav, aromaatne bergamott, idamaised ja chypre’i noodid. Peibutavaks muudavad parfüümibuketi muskus ja patšuli.

Parfüüm meeldis esimesest piisast – vürtsikas, aga mitte pealetükkiv. Mõnuga end lõhnastanud, siirdusin sõbrannaga kontserdile pisikesse džässiklubisse. Nautisime muusikat ja unelevat atmosfääri. Kui kontsert läbi oli, liitusid muusikud saalis kuulajaskonnaga. Minul oli vaja kohe teha selfi koos pianistiga. Avaldasin vaimustust kontserdi üle ja palusin sõbrannal jälle ja jälle pilti teha, ise silmanurgast jälgides, kas mõjub. Ja te ei usu, mis järgnes! Muusik nõudis minust kinni haarates tungivalt: “Palun-palun, saada mulle see pilt kohe, kas sa oled Facebookis?” Rahulolevalt muiates saatsin talle foto ja jätsin kiirelt hüvasti. Koju jõudes potsatasid minu meilboksi juba kirjad küllakutsega ja suudlevate emotikonidega. Ma ei tea, kuidas oleks asi kulgenud ilma parfüümita, aga tundus, et kõik toimis sümbioosis. Uus lemmiklõhn on leidnud koha minu peeglilaual!

BRITT

Armastus ja argipäev

Küllap leidub paare, kel ka pärast 15aastast kooselu jagub igasse päeva kirge, komplimente, roose ja tangot. Mina sellesse klubisse ei kuulu, kuid ei saa öelda, et sinna ka väga igatseksin. Ajad, mil hommikul magava voodikaaslase kõrvalt vannituppa täismeiki tegema hiilisin, et siis kaunina “ärgata”, ajavad tagantjärele naerma. Omamoodi tore on ka enamjaolt valitsev sõbralik-argine rutiin, mil meie omavahelised vestlused on stiilis “kes lapse eelkooli viib?” ja “miks esikulamp JÄLLE ei tööta?”.

Nii tundus, et tegu on igati sobiliku keskkonnaga, kus feromoonidega vürtsitatud parfüümid proovile panna ja näha, kas need mõjuvad ka sellisele eksemplarile nagu püsisuhterutiiniga näiliselt rahul olev jalgpallisõber.

Feromoonidega parfüümid peaksid lisaks tavapärasele lõhnastamisele edastama signaale, mis vastassugupoolt eriti kõnetavad. Päevade jooksul, mil parfüüme proovisin, ei olnud mu teispoolel õrna aimugi, mis teoksil, ning oma väljanägemise ja käitumise vallas ma samuti midagi tavapärasest riivatumat ette ei võtnud.

Réjouissance YESforLOV 50 ml (59.-), ulakas-kaunitar.ee, kauplus Ulakas Kaunitar, Pärnu mnt 36, Tallinn

Kuldse pudeli sisu lõhnab võõralt ja liiga kirbelt, hiljem aga harjun. Sõbrannad kohvikus, kellele testrit õhinal näitama torman, võrdlevad aroomi nõukaaegse “päkapikulõhnaga”. Lõhnastame end kõik, kuigi mõni kõhkleb, kas tal tagajärgedeks just täna aega on. Koju minnes on kergelt eufooriline tunne – juurdlen, kas põhjuseks on lõhn või lihtsalt lõbus pärastlõuna sõprade seltsis. Mehel on samuti hea tuju, lõõbime ja arutame, kas peaks õhtuks sauna kütma. Mina asun koristama, tema läheb trenni.

Mainimisväärset muutust mehe õhtuses käitumismustris ma ei märka. Öösel võetakse mind aga kõvasti kaissu. Mõni minut hiljem tuleb tuppa nuttev laps, kes keeldub oma voodis magamast, sest nägi unes mingit õudukat. “Aga ikkagi vist natuke mõjus!” mõtlen enne uinumist.

Teine testipäev möödub aga ilma eriliste vahejuhtumiteta. Täheldan, et päeval kandmiseks on lõhn minu jaoks siiski tugev ja esmakordsel pealekandmisel tekkinud elevus on nüüdseks kadunud.

Nejma 7 Njema for Women 100 ml EdP (109.-), La Méditerranée aroomistuudio, Väike-Karja 1, Tallinn

Parfüümile annavad dünaamilise koosluse tsitruselised ja sensuaalne neroli, millele on lisatud kakao ja kookospähkli noote. Valge muskus ja patšuli on tuntud afrodisiaakumid, mis jätavad võrgutava jälje sinu nahale.

Seda lõhna võiksin nuusutama jäädagi – vürtsikas aroom ei ole liialt lilleline ja mähib mind justkui sooja salli sisse.

Jõuan koju hilja – mees on lapsed magama pannud ja vaatab telekat. Sätin end diivanile teed jooma ega pea muretsema, kas parfüümilõhna ikka tunda on. Jalgpall on aga huvitavam. Abikaasa ühmab mu küsimustele midagi vastuseks, aga ma ei usu, et ta tegelikult kuuleb, mida ma räägin. Kord tegime sõbrannaga testi ja selgitasime välja, et kui spordiuimas meeste seltskonnas öelda ühtlase jutuvadina sees mõni kord sõna “rinnahoidja”, siis see toob nad sekundiks maa peale tagasi, aga ma ei viitsinud seekord jännata. Öösel magab mees minust ligi meeter kaugemal – see tundub pisut kummaline, aga võib-olla ei ole hingematva aroomipilve läheduses uinumine kerge. Parfüüm meeldib mulle ikka, mis sest, et mõjus kahtlema jään.

Järgmisel päeval olen lõhnastamisega tagasihoidlikum. Käin juuksuris ja mees teeb koju tulles komplimendi mu soengu kohta. Pakub välja, et võiks seekord ise õhtusöögi valmistada. Tõrjun ta pliidi juurest eemale, sest plaan teha ühepotipastat on mu meeles juba ammu mõlkunud. Alles hiljem taipan, et ehk peitus just siin tõendusmaterjal. Palun abikaasal juustu riivida, aga kahetsen, et ta ülla plaani tagasi lükanud olin.

Desire for Women Mini (8.90), hotlips.ee, kauplus Vana-Narva mnt 20b, Maardu

Lähen lõhnatestritele järele ehtsasse erootikakaubamajja. “Jah, olen ikka õiges kohas,” mõtlen, kui näen poes elusuurusi reklaampostreid meelaste naistega. Müüja küsib, millist lõhna ma proovida soovin. “Ikka sellist, mis toimiks!” vastan kõhklemata. “Kui usud, et toimib, siis toimibki!” teatab müüjaproua. Tõepoolest, usk feromoonide võlujõusse suunab ilmselt nii mõtteid kui ka käitumist ning ehk polegi asi niivõrd maagias, kuivõrd enesekindluses, mis parfüümi kandjale lisandub. Saan poest väikese rulliku lillelõhnaga, mis suveparfüümina paljudele meeldiks. Rullin ennast lõhnaga kokku, aga koju jõudes ei tunne ma seda enam käeseljalgi. Panen lõhna juurde, kuid mõne aja pärast on sama lugu. Vaatame hilisööni mehega filmi, viskame nalja ja õhkkond on igati meeldiv. Meeldiv, aga sõbralik. Kirest pole haisugi. Magan hommikuni nagu kott ja mul pole aimugi, kui kaugel või lähedal mu mees minust on.

Järgmine päev möödub peaasjalikult lõhnastades, sest kerge aroom kipub kaduma. Meenub, et tegelikult oli valikus ka täiesti lõhnatu feromooni pudel ja ilmselt peaks minugi oma toimima ka siis, kui aroomipilv pea kohal ei hõlju. Mees küsib, kas ma õhtul klaasikest veini juua sooviksin, ja pakub välja, et võib poest läbi käia. Olen muidugi nõus. Vestlus töönädala lõpul kujuneb aga õige argiseks. Teiste teemade seas teatab abikaasa, et ta otsustas ära jätta ammu plaanis olnud pika komandeeringu. Nii suur mõttemeister ma aga pole, et seda seika feromoonide teeneks peaksin. Mingil hetkel pean diivanil tukkuvat härrat õlast tonksama ja soovitama talle paremat kohta magamiseks.

Põgusa kogemuse põhjal võin öelda, et pelgalt parfüümile lootes võiksin suhtesärtsu ootama jäädagi. Rutiini murdmiseks läheb vaja tugevamat arsenali, sealhulgas ka enda tähelepanuoskuste täiendamist. Üks sensuaalne parfüüm oleks i-le täpiks pigem siis, kui lapsehoidja leitud ja ühine õhtu juba planeeritud. Seni, kui harjumus pole võimust võtnud, mõjub ainuüksi teadmine, et kannad feromoonidega parfüümi, sest ka põnevil olek, kasvanud enesekindlus ja mõtete muutunud suund võivad pakendil oleva lubaduse täita. Et eriline parfüüm aga oma võlujõudu ei kaotaks, siis kogu aeg ma seda ei kasutaks. Kui igapäevaseid väikesi žeste pisutki rohkem tähele panna, võib aru saada, et tegelikult ongi ju kõik hästi.

Artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta veebruarinumbris.

Jaga
Kommentaarid