Märkamatult olen harjunud elama nii, et tegemist on alati palju. Meeldiv töö, millel pole ajalisi ega ruumilisi piiranguid, ei tundugi tihti päris tööna; piir töö ja lõbu vahel on teinekord üsna hägune.

Aga järsku avastad, et miski on tasakaalust väljas. Arvuti desktop saab igapäevast iluhooldust, aga kodus pole varsti enam ruumi astudagi. Suhtled iga päev miljoni inimesega, aga parimat sõbrannat pole kaks kuud näinud. Peol jätkub energiat terveks ööks, aga kodus ei jaksa voodist tõustagi. Vaheldumisi meeletu intensiivsus ja täielik kurnatus. Midagi tuleb ette võtta!

Seepärast teengi plaani puhata kõigest: tööst ja peost, suhtlemisest ja ringijooksmisest, internetist ja eriti to do listist. Kavatsen uimerdada terve nädala kodus, täiesti ilma inimesteta ja ilma kohustusteta – veeta kvaliteetaega iseenda ja kahe kergelt jabura kassi seltskonnas.

ETTEVALMISTUS

Aja planeerimine.
Kuidas leida nädal, kuhu ei jää ühtegi ajakirjandustööd, ühtegi tantsuetendust ega nendega seotud asjaajamist, ühtegi koosolekut, ühtegi mu lapse elus olulist sündmust?

Kõige sobivam tundubki poja koolivaheaeg, sest tal on selleks ajaks juba plaanid tehtud. Ka töö mõttes õnnestub sama nädal sobivaks sättida. See tähendab küll omajagu kauplemist ja veidi loobumist, aga aeg saab kindlaks määratud.

Tingimuste paikapanemine.
See otsus tuleb märksa lihtsamalt. Kui juba, siis juba! Puhkus peab olema täielik. Telefonid ja internet välja, telekas puhkusele. Algul on mul plaan ruuter mõne sõbra kätte hoiule anda, et internetikiusatust ei tuleks, aga siis otsustan, et nii palju iseloomu võiks ikka olla, et pidada kinni kokkuleppest iseendaga.

Pooleli tööde lõpetamine.
See on kõige tüütum...

Jaga
Kommentaarid