Mõnusal hertsogiriigil on külalistele pakkuda nii mõndagi ja seda olenemata aastaajast. Näiteks õiteilu jagub pealinna päris pikaks ajaks. Märtsi lõpus alustavad õitsemist roosad metskirsid ja magnooliad. Linnamelust kaugemal ootab aga maaliline metsikute nartsisside metsarada. Nartsisside õitsemise aeg kestab siin kokku paar nädalat, nii et korraga saab nautida nii jalutuskäiku kui ka maalilist vaadet.

Üleüldse on Luksemburg super sihtpunkt looduse­sõpradele (kuigi seda võib-olla ei eeldaks, arvestades kõiki pintsaklipslasi ja Euroopa Liidu institutsioone, mis siin asuvad). Matkamiseks leidub rohkesti võimalusi. Petite Suisse (Väike Šveits) riigi idaosas ja Ardennide eelmäestik põhjas pakuvad võrdväärselt võluvaid vaateid, pannes ühtlasi proovile algaja matkaja füüsilised võimed.

Väikeses Šveitsis Mullerthali ümbruses on palju põnevaid kaljusid ja kaljupragusid, mis väärivad avastamist, sest avanevad vaated panevad lausa ahhetama. Tähistatud matkaradu on sealkandis mitme raskusastmega ja paaritunnine jalutuskäik pakub kuhjaga elamusi.

Nimetatud nartsissirada algab Lellingenist – pisikesest külast Põhja-Luksemburgis...

Jaga
Kommentaarid