2. Rõõmusta sõpra väikeste asjadega. Näiteks kui sa tead, et sõber otsib uut korterit või töökohta, ning sa märkad netis või ajalehes midagi, mis võiks talle sobida, saada talle link. Sama kehtib mis iganes asja, näiteks retsepti, laulu või filmitreileri kohta, kui sul on põhjust arvata, et sõber selle vastu huvi tunneks.

3. Hoia sõprust tasakaalus, mis ei tähenda, et sa peaksid pidama arvet, kumb teist viimati helistas või meilis või välja kutsus. Meil kõigil on elus kiireid või keerulisi perioode, mil sõbrad võivad tagaplaanile jääda. Aga kui üks sõpradest tunneb, et suhtlust algatab alati ainult tema, siis sellel suhtel enamasti pikka pidu ei ole.

4. Usalda ja vääri usaldust. Kui sõber on jaganud sinuga saladust, ära räägi seda kellelegi. See kõlab nagu algklassilastele mõeldud soovitus, kuid tegelikult lagunevad ka täiskasvanud naistel hämmastavalt paljud sõprussuhted just sellepärast, et üks või teine ei suuda vajalikul hetkel suud kinni hoida.

5. Ole sõbra vastu aus. Kui su sõbranna suhtleb mehega, kes teeb talle ainult haiget, ütle talle seda. Lõppude lõpuks oled see sina, kelle õla najal ta iga paari nädala järel nutmas käib. Sinu ausast arvamusest on sõbral kokkuvõttes rohkem kasu kui sellest, et sa tal ennast petta aitad.

6. Rõõmusta sõbra rõõmu üle. Su sõbranna leidis uue ägeda töökoha, tutvus ööklubis sümpaatse ja seksika itaallasega, võitis mingil loosimisel nädalalõpureisi Pariisi? Tõeline sõber ei tunne sellistel hetkedel kadedust, vaid ainult siirast rõõmu.

7. Väärtusta sõpra sellisena, nagu ta on. Armasta oma sõbra häid omadusi ning lepi tema vigadega. Tõeline sõber on see, kes teab ka sinu räpaseimaid saladusi ja viletsaimaid iseloomujooni, aga hoolib sinust sellegipoolest. Vasta talle samaga – ja kui sa seda enam ei suuda, mõtle tõsiselt, kas poleks aeg sellest sõprusest loobuda.

Lugu ilmus 2013. aasta oktoobrikuu Annes & Stiilis.