Selge see, et autovalikus võib esineda palju juhuslikkust: ehk pead esialgu leppima õe/venna vana pikapi või sõbralt laenatud muskelautoga või said Cactuse kasutusõiguse krõpsupakiga kaasa, võib-olla sõidad aga hoopis firmaautoga ning väga võimalik, et hoolid auto välimusest sama vähe kui pandakaru liiklusmärkidest. Olgu kuidas on, inimesed ei lakka kunagi raamatut selle kaane järgi hindamast ja on päris kindel, et su autol on igaühe jaoks su kohta midagi öelda. Siin on levinuimad eelarvamused sõiduriistade ja nende juhtide kohta. Mida ütleb sinu kohta...

... punane sportauto?

Ilmselt kõige klassikalisem kombo, kuid samas räägib enda eest liigagi hästi. Spidomeetrit proovilepanev kiirus ja pulssi tõstev punane käivad kokku samamoodi kui välk ja pauk. Loomariigis viitab punane värvus kõrgemale testosterooni tasemele ja seega teiste üle domineerimisele. Inimmaailmas viitab see ilmselt sellele, et punase Ferrari või Ford Mustangi roolis istub alfaisane või -emane, kes otsib endale järgmist “ohvrit”. Või siis on tegemist tõelise autofriigiga, kes armastab sõita sõitmise enda pärast ja kui võimalik, veedaks kogu vaba aja oma tibukesega.

... mikroauto?

Olgu tegemist Mini, põrnika või Fiati mummuga – oled ilmselt ambitsioonikas ja tahtejõuline karjäärinaine, kes teab, mida tahab. Sinu jaoks on kõige tähtsam eesmärgini jõudmine ükskõik mis vahendeid või abinõusid kasutades. Kõik, mida vajad, on mugavalt ja õigeaegselt punktist A punkti B jõudmine ning su auto mahutab selleks ideaalselt kõik eluks vajaliku: arvutikotti, ridiküli ja mõne paari kingi igaks elujuhtumiks. Lisaks veenvusele, kõrgele motiveeritusele ja praktilisusele on su tugevusteks veel tugev loogiline vaist ja arukus.

... helesinine elektriauto või hübriid?

Hei, ökolt mõtlev puudekallistaja või seljatatud priiskava elu järgse lunastuse otsija! Sinu auto on ilmselt sama ilus ja helge kui helesinine taevas või pastellroheline sammal. Suure tõenäosusega usud kliima soojenemisse, mõtled oma tulevastele lastelastele, kes tahaksid samuti osa saada ammenduda ähvardavatest loodusvaradest, ning elad üleüldiselt teadlikku ja läbimõeldud elu. Võib-olla läksid aga sootuks moevooluga kaasa või soovid oma mainele teenida mõned plusspunktid? Olgu kõrvalehüpe pikk kui tahes: karmavõlg muutub väiksemaks ning sellega üheskoos ka sinu ökoloogiline jalajälg.

... kallis džiip?

Hübriidi või elektriauto omanike seas sul ilmselt sõpru ei ole, kuna suur kütusekulu on üks paljudest maksimalistile viitavatest karakteristikutest. Võib-olla on aga suur ja võimas auto sulle maskiks või kaitsekilbiks, et täiustada su hella ja ehk kartlikkugi loomust. Samas võib kogu lugu piirduda hoopis sellega, et otsustasid jääda koju enda tõelist mina taasavastama ning seni otsid enesetäiust oma mehe uhket autot roolides. Fakt on see, et sa naudid võimupositsioonil olemist ja teiste juhtimist. Kuigi võid nii mõnelegi jätta hirmutava mulje, oled sisimas kindlasti hea südamega hooliv inimene ning nali naljaks, nii mõnigi puudekallistaja sooviks sind enda sõbratariks.

... sinine sedaan?

Ilmselt ei ole auto su jaoks eriti millekski muuks oluline, kui vaid selleks, et sind ja su (pisi)peret murevabalt transportida. Oled väga praktilise meelega ja autod ei ole kindlasti koht, kus riskida. Oled kindla peal väljas – nii autotüübi kui ka -värvivalikuga. Ehk aga on tegemist vaid vaheetapiga, et koguda raha millekski suuremaks ja võimsamaks. Igal juhul oled arukas, kaastundlik ja usaldusväärne. Sinises võib aga ka näha su vabaduseiha ja soovi võtta elus uusi riske... Või siis armastad lihtsalt suvist taevast. Vallalise naise sinises autos võib aga hea tahte korral näha soovi peita enda pöörast ja seiklushimulist iseloomu sinise tasakaaluka auto varju.

... hõbedane krossover?

Nii värvi- kui ka autotüübi valik viitavad su rahulikkusele, tasakaalukusele ja taktitundele. Oled ilmselt pereinimene, kes vajab mugavat, praktilist ja tavapärasest natuke mahukamat sõidukit. Džiip oleks liiga suur ja kulukas ning sedaan ja universaal mitte niivõrd lastesõbralik. Võib-olla oled pisut liigagi maalähedane ja peaksid natuke rohkem elama: autot alles valides võiksid kaaluda veidi põnevamat autovärvi. Plusspunkt on veel ka see, et oled täpselt kahe autorahva äärmuse vahel: kütusesäästliku krossoveriga saaksid ilmselt hästi läbi nii öko- kui ka vähem ökoliiklejatega.


... vana auto?

Siin tundub spekter jäävat kahte äärmusesse: oled kas armas memm või siis noor hipsteripiiga. Tänavatel võib sind vuramas näha spinatirohelises Ladas, kreemika Volvo 700 või 1990ndate algusest pärineva Volkswagen Golfiga. Mugavus ei ole sulle kõige olulisem, pigem soovid teha statement’i, tõestada midagi endale ja ümbritsevale maailmale. Vanema autojuhina on su noorusaega meenutav auto kui raamat, mis jutustab lugusid ammustest unistustest ja mälestustesse elama jäänud seiklustest. Noorem autojuht võib aga tunda, et on sündinud valesse ajastusse, soovib lihtsalt kõige ja kõigi vastu protesteerida või hoopiski soovib raha õpinguteks kõrvale panna (loota ju võib).

Jaga
Kommentaarid