See on keegi, kes tunneb alati, et on võimetu, abitu ja lootusetu, kuigi selliseid lootusetuid hetki elus on tegelikult väga vähe. Sageli hoiavad inimesed end ise tagasi ja ei tegutse ning süüdistavad selles siis kedagi teist. Need inimesed otsivad pidevalt "päästjat", kes neid toetaks, aga sellesse rolli lukku jäädes ei ole võimalik elus just kaugele jõuda.

2. Päästja

Seda tüüpi inimesed näevad end kui kangelast. Nad tahavad pidevalt kedagi aidata või toetada, aga alati ei ole see vajalik.

3. Pahatahtlik

Selle inimese eesmärk on tavaliselt teist inimest utsitada, et ta astuks elus sammu edasi. Ta survestab ja vahel isegi sunnib inimest tegema midagi, milleks ta valmis ei ole.

Peleta draamat eemale

Elus kehtib reegel, et kuigi me ei saa alati kontrollida, mis meiega juhtub, on meil võimalik kontrollida seda, kuidas me millelegi reageerime. Seega, kuidas muuta elu vähem dramaatiliseks?

Mõista, millist rolli sa mängid. Tea, et tango tantsimiseks on vaja kaht inimest ja seetõttu pead ka sina vastutuse võtma. Kui sa ei tunnista midagi, ei ole võimalik seda ka muuta.

Proovi olukorda mõista. Sageli ei ole draama põhjus see, millele me reageerima kipume. Me reageerime sellele, kuidas meie konkreetset olukorda näeme. Näiteks, kui keegi räägib sinust halvasti, otsustad, et ta ei austa sind või tal on suhtumisega probleeme. See pidev eeldamine põhjustab sageli reaktsiooni, mitte reaalsed faktid.

Õpi sellest. Suhetest teiste inimestega on alati midagi õppida. Kui sa seda muidugi teha julged.

Allikas: body + soul