Tunnista endale, et hirmu tundmine on lubatud. Mida teadlikum suhe sul sellega on, seda tervem oled sa emotsionaalses mõttes. Kui üritad hirmu kontrolli all hoida või eemale lükata, saab hirm sinu üle rohkem võimu. Hirm tuleb tihti tundest, et oled võimetu ja kaitsetu. Suurem teadlikkus oma hirmust on vähem hirmutav kui elamine ärevusega, mis tuleb tundest, et oled võimetu.

Hirm on tavaliselt kohal iga uue kogemuse puhul. Kui seda hirmutavat tegevust teha teadlikult, lahustub sellega ka hirm. Tee teadlikult seda, mida sa kardad, ja hirm lahustub otsekohe selles tegevuses. Kõik kardavad midagi ja ometi on ajalugu täis tegusid, mida saadeti korda hirmust hoolimata.

Mõtle sellele, et kogu tegelikkus on osake sinust. Miski ei seisa meist eraldi. Kõik, mida me kardame, on tegelikult osa meie mitteteadlikust minast. Võta omaks oma hirmud, lase neil olla, ole neis täielikult kohal. Me kardame midagi, sest oleme hakanud pidama seda endast eraldi olevaks ja me ei mõista seda. Kuna me veel antud osa endast ei mõista, vajame seda ikka veel, et üles ärgata.

Lase endal tunda seda tunnet. See on kogu protsessis peamine. Lase hirmul olla. Kui me seisame hirmu tundmisele vastu, siis laskem sellel vastuseisul olla. Sellega lõpetame sõdimise oma sisemiste ministritega ja eluga ning hiljem hirm haihtub.

Mõtle sellele, et hirmu põhjustab illusioon. Kuigi hirmu kogemine on tegelik, põhineb hirm ise ekslikel tajudel. Hirmu taga on tõeline Mina. Hirmu illusioon on usk ebaturvalisse universumisse, patukahetsus enese karistamise näol. Me paljastame selle illusiooni, kui uurime oma hirme. Kui sind aktiveerib mõni harjumuspärane reaktsioon, siis küsi endalt:

„Mida ma tegelikult selles situatsioonis kardan?“

„Mis on kõige hirmsam asi, mis selle olukorras võib juhtuda?“

Julge tunda oma hirmu ja see integreerub olematuks, mis see ongi kogu aeg olnud.

Colin P. Sisson viib Tallinnas Pesas 22. augustil läbi seminari „Enesemeisterlikkus“ ja 24.-25. augustini seminari „Oma sisemise jõu avastamine“.