Kohv annab sooja tänu kofeiinile, mis kiirendab ainevahetust. Kui tahad kohvist maksimumi võtta, tasub eelistada suhkru ja kooreta varianti, et vältida äkilist veresuhkru tõusu.

2. Värske ingver

Ingver aitab soontes vere kiiremini liikuma panna ja hoiab külmavärinad eemal. Kõige rohkem kasu saad toore ingveri söömisest. Tasub meeles pidada, et külma ilma korral ei tee paha ka porgandite ja peetide söömine.

3. Cayenne’i pipar

Cayenne’i pipar annab tänu kapsaitsiinile kohese soojusefekti, mis kestab edasi ka vilja seedima asudes. Tegemist on pipras sisalduva erilise ühendiga, mis viljale ainuomase teravuse annab.

4. Pähklid

Pähklid sisaldavad rikkalikult B3-vitamiini, mis ergutab organismi verevarustust ja kiirendab ainevahetust - kaks olulist märksõna sooja saamisel. Tänu tervislikele rasvadele ja rohkele proteiinile on pähkleid kaval süüa igal ajal, kuid eriti jaheda ilma saabudes.

5. Pruun riis

Kui rafineeritud riis ja jahu on kiirete süsivesikute allikad, siis pruun riis sisaldab kasulikke süsivesikuid, mis varustavad organismi energiaga aja jooksul.

6. Kookosõli

Kookosõli sisaldab sarnaselt pähklitele tervislikke rasvu, mis aitavad organismil energiat toota pikemaks ajaks.

7. Jäävesi

Jäävesi aitab organismil sooja saada sellepärast, et keha peab külma joogi temperatuuri kohandamiseks tööd tegema.

Oluline on tähele panna, et erinevalt levinud arvamusest, ei ole alkohol lahendus sooja saamiseks. Äkiline kuumalaine, mis alkoholi juues tekib, on ajutine ja muudab keha soojas hoidmise pikema aja jooksul keerulisemaks.

Allikas: Tastemade