Aasta lõpuks on koju kogunenud palju asju, mida me tegelikult ei vaja. Vali välja 25 asja, näiteks riided, raamatud, majapidamisesemed - asjad, ilma milleta sa tegelikult saad elada, ja anneta need inimestele, kellel neid rohkem vaja läheb. Sa ei tunne neist asjadest puudust, aga võid olla rõõmus, et said natukenegi head teha.

2. Pane kirja 15 parimat asja, mis sinuga sel aastal juhtusid

365 päeva on piisavalt pikk aeg, et unustada elu ilusad pisiasjad ja väikesed saavutused. Võta aega ja tee nimekiri väikestest võitudest, mis sulle sel aastal osaks said - 15 on miinimum, võid üles kirjutada rohkem saavutusi. Selline kokkuvõte on tore, et vaadata aastale tagasi ja mõista, kui palju head on juhtunud.

3. Märgi üles 5 asja, mida sel aastal tahtsid teha, aga ei teinud

Samamoodi nagu on oluline kirja panna enda saavutused, on tähtis üles märkida ka olukorrad, kus oleksime võinud endast rohkem anda. Kirjuta üles asjad, mida sa tahtsid sel aastal saavutada, aga milleni sa ei jõudnud. Seejärel küsi endalt, mis takistuseks sai ja kuidas uuel aastal paremini teha.

4. Ütle siiras "aitäh" inimestele, kes sinu jaoks sel aastal olemas olid

Proovi meenutada, millised olid sel aastal rasked hetked ja kes nendel momentidel sinu kõrval seisid. Ütle neile inimestele siirad tänusõnad, et teada anda, kui olulised nad sinu jaoks on. Kahjuks ei tea inimesed sageli, kui palju nende väikesed teod kellegi teise jaoks võivad tähendada. Sina saad seda muuta.

5. Sõlmi lahtised otsad

See inimene, kellel pead minna laskma. Olukord, mis on sulle terve aasta muret teinud.. on aeg lahtised otsad sõlmida ja kõigel ebavajalikul minna lasta. Pole põhjust vanu asju uude aastasse kaasa võtta. Kui lahti laskmine teeb haiget, elad selle üle ja saad uuel aastal värskelt lehelt alustada.

6. Palu vabandust kõikide vigade eest, mida sel aastal tegid

Pole paremat aega kui aastalõpp, et endale tunnistada, mis läks valesti. Kasuta seda võimalust ja palu vabandust inimestelt, kellele liiga tegid. Mitte kunagi ei ole liiga hilja vabandada.

7. Anna andeks inimestele, kes sulle liiga tegid

Andeks andmine ei tähenda, et peaksid kellegi oma ellu tagasi lubama. See ei tähenda ka tingimata kontakti loomist ja suhtlemist. Andestamine võib olla ka sinu sisemine otsus. Lase lahti ebameeldivatest tunnetest ja mine uuele aastale vastu kergema südamega. Me kõik teeme vigu.

8. Tee nimekiri asjadest, mis uuel aastal paremini lähevad

Kui oled lahti lasknud pettumustest ja pahameelest, oled viimaks avatud kõigele imelisele, mida uus aasta ja edasiliikumine sulle võimaldavad. Tee nendest asjadest nimekiri: pane kirja oma unistused ja soovid, ja mõtle välja, kuidas nendeni jõuda.

9. Tühista uudiskirjad ja liikmelisus, mida sa kunagi ei kasuta

Kui käisid viimati jõusaalis aasta alguses, oleks aeg klubiliikmelisusest loobuda. Tühista ka meilboksi saabuvad uudiskirjad, mida lugeda ei soovi.

10. Alusta uue aasta lubaduste täitmisega kohe praegu

1. jaanuar ei ole hea päev, et alustada uue eluga - ilm on külm, suur osa asutusi ja poode on suletud ja on tõenäosus, et oled aastavahetuse tähistamisest väsinud ja mitte kõige paremas vormis. Ükskõik millised on sinu uue aasta lubadused, alusta nendega kohe! Selleks ajaks, kui 1. jaanuar kätte jõuab, oled juba uue rutiiniga harjunud, mis tähendab, et jääd sellele suurema tõenäosusega truuks.

11. Esita endale need küsimused, mida oled vältinud

On lihtne jääda rutiini ja lasta asjadel omasoodu kulgeda. Kasuta aastalõppu, et enda käest ausalt küsida, kas oled elus selles kohas, kus soovid olla ja kui ei ole, siis mida peaksid tegema, et asjad muutuksid.

12. Mine arsti juurde

Ära võta ärevust oma tervisliku seisundi pärast endaga uude aastasse kaasa. Pane arstiaeg, kui oled seda pikalt edasi lükanud ja tunned, et peaksid tervist kontrollida laskma.

13. Tee nimekiri 10 asjast, mis sind aasta jooksul üllatasid

Asja sees olles ei oska me seda kõrvalt vaadata, aga kindlasti on aasta toonud sulle erinevaid hetki, mida sa ei oleks osanud ette näha. Pane kirja vähemalt 10 asja või olukorda, mis on sinuga sel aastal juhtunud ja mida sa poleks aasta tagasi osanud ette kujutada. See annab inspiratsiooni uue aasta tarbeks.

Allikas: Thought Catalog