Mingi piirini peab see paika ka. Keegi ei ütle, et vaesus pole stressirohke ja ebameeldiv, aga kui jõuad teatava finantsilise stabiilsuseni, väidavad teadlased, et rohkem raha ei tee kedagi õnnelikumaks. Tegelikult näitavad mitmed uuringud, et tööst eemalolek mõjub inimese õnnetundele kordades paremini. Ja on kolm asja, mis muudavad sind eriti õnnelikuks:

1. Inimsuhted

Näiteks, Ladina-Ameerikas on inimeste rahaline seis palju halvem kui Ameerika Ühendriikides, aga kui teadlased uurivad, kummas riigis on õnnelikumad inimesed, on olukord vastupidine. Miks? UC Berkley teadlased arvavad, et vastus peitub just inimsuhetes. Ladina-Ameerikas keskendutakse palju rohkem lähedastega koosviibimisele ja teiste õnnelikuks muutmisele ning seda näidet tuues ei soovita me sul kolida Costa Ricasse või võtta omaks sealsete inimeste mõttemustreid, vaid lihtsalt hoida meeles, et inimsuhteid tuleks elus väärtustada.

2. Trenni tegemine

Ettevõtjad kipuvad sageli ohverdama füüsilise tervise oma tööalaste unistuste täideviimise nimel. Ettevõtte algusaastatel võib see olla möödapäästmatu, aga Yale’i ülikooli teadlased soovitavad mõelda sügavalt enne, kui jõusaalis käimise asemel rahalisele edule keskendud. Nende poolt läbi viidud uuring väidab, et trenni tegemine teeb su täpselt sama õnnelikuks kui aastas 25 000 lisadollari teenimine. Kas sina suudaksid teenida sama palju selle vähese ajaga, mis sa trenni teeksid?

3. Lühem teekond kontorisse

Inimesed on sageli valmis sõitma pikema tee kontorisse, kui nad saavad selle eest vastu suurema kodu (vähemalt selline väide kehtis enne pandeemiat) või paremad karjääritegemise võimalused. Kuid inglaste poolt läbi viidud uuring näitas, et 20 lisaminutit, mis sul tööle sõitmiseks kuluvad, kaotavad sama palju õnnetunnet kui 19-protsendiline palgakärbe. Seega, mõtle tõsiselt, millest sa oled nõus edu nimel loobuma.

Allikas: inc.com

Jaga
Kommentaarid