Õnn tuleb rohkemast kui ilmselgetest asjadest nagu head teod, tervislik eluviis ja unistuste jahtimine. Vahel on mõned igapäevased ja tavalised asjad, mis tunduvad positiivsed, aga võivad meid hoopis õnnetumaks teha.

1. Jälgid kõiki oma sõpru sotsiaalmeedias

Sõpradega ühenduse hoidmine teeb sind õnnelikuks, kas pole? Sotsiaalmeedia aga on hea üksteise innustamiseks ning ühenduse hoidmiseks, sellest hoolimata kasutavad paljud seda, et näidata enda elust vaid parimat versiooni. Muidugi meeldib see meile kõigile ja teeme seda tihti ka ise. Samas ei soovi me ehk veeta oma aega sellele, et kerida läbi teiste tegemiste, selle asemel, et ise oma elu nautida. Vahel tekitab see tunde, et raiskad teiste jälgimisega oma aega ning see võib tekutada tunde, et enda elu polegi nii äge.

Seega, salanipp on enda jaoks nähtamatuks teha kontod, mis ei inspireeri ega innusta sind. Vaata ainult neid kontosid, mis on sinu jaoks inspireerivad. Saa näiteks nippe naistelt, kelle karjääri imetled või kelle kodu sisustamine sulle käid ideid annab.

2. Oled ekstreemselt tulemustele orienteeritud

Plaanide ja eesmärkide omamine pole üldse paha asi – kui elus midagi saavutad ja täide viid, pakub ka see õnne. Kui aga oled liigselt ainult tulemusele orienteerunud, siis on lihtne endas arendada välja mõtlemine, et sa ei saa olla enne õnnelik, kui saavutus on käes. Õnn ei ole miski, mis lihtsalt juhtub, see on oskus. Kui sa ei ole hetkel õnnelik seal, kus oma elus asud, siis vaevalt sa ka tulevikus seda oled.

3. Kulutad liiga palju enese eest hoolitsemisele

Enese eest hoolitsemine tähendab kõike, mida teed selleks, et enda eest hoolitseda. See ei tähenda seda, et sul peab olema hirmkallis näohoolitsusrutiin või jõusaalis liikmelisus. Kui tervis ja sport teevad sind rahulolevaks, siis harrasta seda regulaarselt. Õnnelikuks võib sind teha ka hea näomask, lõõgastav vann, eeterlikud õlid ja imehea latte. Kui aga igasugused heaolu trendid sind stressi ajavad, siis ära hakka nendega ka tegelema. Loe raamatut, mängi koeraga, veeda aega õega või küpseta endale uhke praad. Tegele enda eest hoolitsemisega igapäevaselt, ükskõik, mida see sinu silmis tähendab.

4. Hoiad ranget eelarvet, sest "rahaga ei saa osta õnne"

Et asi selge oleks, peab mainima, et õnnetuks teeb inimene see, kui nende fintantsolukord kehv on – liigne kulutamine, kasvav võlg või lihtsalt kontrollimatu raha seis põhjustab kindlasti stressi. Tööta oma majandusliku heaolu kallal – maksa õigeaegselt arved ning loo konto, kuhu kogud raha. Kui oled majandusliku stabiilsuse saavutanud, siis oleks aega mõelda sellele, kuidas raha õnneks ümber arvutada,

Kuluta raha sellele, mis aitab sul näiteks aega kokku hoida – sõida taksoga, et sõidu ajal meilidega tegeleda või kuluta tegevustele, mille ise tegemist sa ei salli (näiteks palka koristaja). Hoia kokku poodlemise arvelt, et kulutada kogemustele. Kontserdipilet võib palju rohkem rõõmu pakkuda kui uus paar kingi.

5. Hoidud olukordadest, mis tekitavad ebamugavust

Keegi ei soovi emotsioone, mis ajavad närvi, stressi või tekitavad ebamugavust. Oled kunagi loobunud peost, sest sinna läheb liiga vähe tuttavaid või kohtingust, sest oled enne seda närvis? Miks mitte öelda ei asjadele, milles sa pole kunagi end hästi tundnud. Näiteks kui kunst pole sinu teema, siis hülga keraamikakursus või kui lõbustuspark tekitab sinus hirmu, siis pole sinna ju vaja minna.

Kui oma elus kõigest hoidud, siis see vaid ajaga kasvatab ebamugavustunnet ja hirmu. Astu mõningatele kartustele vastu ning märkad, et kui teed iga päev midagi, mis sind võib hirmutada, siis see aitab sul lõpuks ka õnnelikum olla.

6. Liiga palju vaba aega

Loomulikult on hea mitte oma graafikut üle koormata, aga liiga palju vaba aega võib jätta su igavlema, teha õnnetuks ja tekitada isegi stressi. Mõtle, millega oma vaba aega sisustad? On see lihtsalt teleka vahtimine pärast tööpäeva? Mida sa tegelikult teha tahaksid? Maratoniks treenida? Maalida? Kasuta oma vaba aega asjalikult. Kui oled edukalt oma eesmärkide nimel tööd teinud, siis mõjub pühapäevahommikune lihtsalt olemine ülimalt värskendavalt, mitte igavlemisena.

7. Suunad komplimente endast mööda

Kui keegi sind tööl kiidab, kas siis kostad vastu, et sa poleks ilma kellegi teiseta seda suutnud? Hoolimata sellest, et tegutsesid asja kallal terve nädalavahetuse sel ajal, kui teised puhkasid? Või kui keegi sinu juukseid kiidab, siis kipud seda komplimenti ümber lükkama?

Tegelikkuses oleks tähtis uskuda neisse komplimentidesse, mis sulle tehakse ning need mõnuga omaks võtta. Peaksid olema oma saavutuste üle uhke. Komplimendi eest tasub olla tänulik ning paha ei teeks ka teisele samaga vastata.

8. Võtad elu liiga tõsiselt

Igal asjal on oma aeg ja koht – kui oled kohtumisel ülemusega või maksad makse, tasuks olla siiski tõsine. Meid on treenitud olema tõsised, töötama palju ning sulanduma ühiskonda, aga kas mäletad, kui õnnelik olid lapsena? Tol ajal olid ilmselt entusiastlikum, mängulisem ja kohati ka tegid tobedaid nalju. Luba endale vahel mõni totakas nali, mängi spordimänge, kanna erksaid värve ning telli omale suur burger friikartulitega. Tee rohkem asju, mida sa ise tahad, mitte neid, mida sa peaksid või võiksid teha. Tee enda jaoks elu pisut lõbusam ja too tagasi lapselik entusiasm ja rõõm.

Allikas: The Everygirl