Alusta iseenda armastamisest

Keerulistel aegadel tuletatakse meile meelde, et peaksime iseenda vastu lahkemad olema. Selleks, et oma südant tõeliselt kuulata, pead õppima iseennast austama ja armastama. Oluline on panna oma vaimne heaolu, soovid, unistused ja vajadused esikohale. Me ei ütle siinkohal, et pead olema egoistlik, kuid inimene, kes iseendast hoolib, suudab ka oma südant kuulata.

Kui asetad alatasa kõik teised inimesed esikohale ning kardad sotsiaalseid standardeid ja norme purustada, oled enda vastu liiga karm. Kuula, mida sinu süda sulle ütleb ja mõista enesearmastuse olulisust.

Tõsta oma enesekindlust

Enesekindluse tõstmiseks on olemas tuhandeid nippe. Kui asi puudutab aga oma südame hääle kuulamist, ei mõtle me tavapärast enesearmastust. Oluline on õppida usaldama oma kõhutunnet ja intuitsiooni.

Loomulikult oleneb kõik olukorrast ning kõik südamesoovid ei pea tingimata olema kohustused, kuid kui asetad oma südame esikohale, pöörad sellega rohkem tähelepanu oma tunnetele, samas laskmata neil sinu üle täieliku kontrolli saavutada. Asjatundjad usuvad, et kui tõstad enesekindlust oma südame hääle kuulamisega, õpid tegema vahet ajutistel soovidel ja tõelistel eesmärkidel.

Vabane hirmudest

Kui püüad oma südant järgida, on järgmiseks sammuks sügavuti juurdunud hirmudest vabanemine. Siinkohal vabaned levinud arvamusest, et emotsionaalsus võrdub nõrkusega ning oma südame järgimine võib panna sind keerulistesse olukordadesse. Samuti vabaned sügavatest usalduse probleemidest. Seda eriti iseenda suhtes.

Kui sa ei usalda iseenda otsuseid ja hinnanguid, pole oma südame hääle kuulamine võimalik. Usalda end, et sa ei teeks kunagi sama viga rohkem kui korra. Juba selle mõistmine aitab sul vanadest hirmudest vabaneda ning tugevamana edasi liikuda.

Mõista, mida sa tegelikult tahad

Kui õpid oma südant kuulama, on aeg ka selle soovituste järgi toimida. Muidugi ei tähenda see, et võid teha absoluutselt kõike – tagajärgedele mõtlemine on alati oluline. Oma sügavate soovide ja tõeliste unistuste mõistmine nõuab rahulikku keskkonda ja võimalust oma mõtteid analüüsida.

Küsi endalt, missugune on sinu jaoks täiuslik elu, missuguseid väärtusi hindad ja kus end aastate pärast näha soovid. Vastused neile küsimustele annavad sulle teada, mis sind tõeliselt õnnelikuks teeb.

Hakka kirjutama

Kui meditatsioon ja kohaloleku harjutused ei ole sinu jaoks, aitab sügavaid südamesoove mõista ka see, kui oma mõtteid üles kirjutama hakkad. Selle asemel, et kirjutada päevikusse konkreetselt, mis iga päev juhtus, keskendu sellele, kuidas end sel päeval tundsid, mida sa soovid, missugused on sinu ambitsioonid ja vajadused.

Kui sa pole kirjutaja tüüp, piisab ka sellest, kui iga päev mõned märkmed teed. Kui neid mõne aja möödudes loed, võid märgata, et sinu mõtetest joonistuvad mustrid – just need korduvad mõtted on sinu sügavaimad südame soovid.

Ära kuula teisi

See on inimlik, et hoolime vähemalt mingil määral teiste inimeste arvamusest. Keegi ei soovi lähedastele pahameelt valmistada ja elementaarseid standardeid rikkuda.

Kahjuks aga võivad just need faktorid takistada inimestel oma tõelisi kirgi järgimast. Just seetõttu on üks oma südame järgimise soovitustest see, et peaksid esmajoones hoolima sellest, missuguse tunde sinu teod, mõtted ja eesmärgid sinus endas tekitavad. Ühtlasi tähendab see, et oled enda vastu lahke ega tee midagi vaid selleks, et teistele meele järele olla. Seda eriti, kui tegevus on sulle vastumeelne ega anna sulle midagi.

Usalda oma kõhutunnet

Kuigi teatud määral peame alati positiivsetele ja negatiivsetele aspektidele mõtlema ja nendega arvestama, on vahel hoopis mõistlikum ning ka aja- ja energiasäästlikum lihtsalt oma tunnete järgimine. Leia endas julgus järgida oma südant ja usaldada oma intuitsiooni. See tähendab, et kui tunned, et miski on vale, jäta see tegemata. Samuti kui miski tundub õige, usalda end. Usalda oma sisemist häält ja seda, mida see sulle ütleb, kasutades seda enda kasuks nii palju kui võimalik.

Alusta väikeste eesmärkidega

Kui oled oma tunnetes selgusele jõudnud, on aeg tegudeks. Esimeseks sammuks on tasapisi oma mugavustsoonist väljumine. Hakka vaikselt tegema asju, mida sa tahad ja millest unistad ning naudi, missugust tunnet see sinus tekitab. Kui tunned, et tahad nädalavahetusel teha lõunauinaku, veeta terve päeva voodis telesarju vaadates ja tühistada plaane, siis lihtsalt tee seda. See tekitab tunde, et kontroll sinu elu üle on sinu enda käes. Need otsused aitavad ka kasvatada sinu enesearmastust. Hakkad endasse rohkem uskuma ja oma südant usaldama.

Ole keskendunud

Tea oma eesmärke, usu, et nende saavutamine on võimalik ja jää alati positiivseks. Kuigi aeg-ajalt tuleb sinu teele ka negatiivseid emotsioone, säilita alati eneseusk. Kõige tähtsam on vabaneda kõhklustest. Pead uskuma, et teed õiget asja. Ole pühendunud iseenda teekonnale ning usalda end, et oled valinud õige raja.

Ära anna alla

Jäta meelde, et oma südame kuulamine ei too sinu ellu käegakatsutavaid muutusi ühe päevaga. See ei tähenda, et oled midagi valesti teinud. Kui ka peaksid läbi kukkuma, tead, et proovisid ja andsid endast maksimumi. Juba see tähendab midagi.

Allikas: Herway.net