2. Plaani asemel unistad. Mõtle seatud eesmärgid läbi. Kui soovid muudatust karjääris, loo unistamise asemel konkreetne plaan, kuidas eesmärki saavutada.

3. Lubadusi on liiga palju. Lubades muuta korraga kogu oma elu, võid lõpetada tulemusteta. Nii võib näiteks suitsetamisest loobumine nurjata kaalu alandamise ja raha säästmine soovi reisida. Mõtle läbi, mis on sulle oluline ja vali välja olulisim eesmärk, mida tänavu soovid täita.

4. Mõtled vaid tulevikus. Selle asemel et planeerida, kuidas oled kolme kuu pärast oma eesmärgid saavutanud, mõtle sellele, mida saad täna-homme-lähinädalal ära teha.

5. Sa tegelikult ei usu iseendasse. Lubadused ei loe midagi, kui sa tegelikult nende saavutamisse ei usu või kujutad ette, kuidas uuel aastal saab sinust täiesti teine inimene. Õpi ennast tundma ja ära takerdu mineviku ebaõnnestumistesse. Eesmärke seades mõtle oma tegelikule keskkonnale ja elurütmile - paljud asjad nendest ei pruugi muutuda.

6. Annad lubadusi teiste eest. Lubadus hakata sõbrannaga koos trennis käima või perega looduses matkamas saab kohe hoobi, kui teised sinu mõtetega kaasa ei tule. Selle asemel sea eesmärke, mis puudutavad vaid sind. Kui soovid nendesse ka teised inimesed kaasata, räägi nendega läbi.