Tuleb välja, et kui võtad aega veidi ringi vaadata, muutudki õnnelikumaks. Kõige õnnelikumad inimesed keskenduvad asjadele, mida nad saavad muuta, ning leiavad ka halvas midagi head.

2. Neil on arengule suunatud mõttemuster.

Carol Dwerk jagab inimesed kindlaks määratud mõttemustriga ja arengule suunatud mõttemustriga isikuteks. Kõige õnnelikumatel ja edukamatel on viimane neist. Kindlaks määratud mõttemustriga inimesed peavad edu intelligentsi või väärtuse kinnituseks, aga arengule suunatud mõttemustriga isikud armastavad väljakutseid ja näevad ebaõnnestumist kui võimalust areneda. Pärast teema 20aastast uurimist jõudis Dweck järeldusele, et arengule suunatud mõttemustriga inimesed on koolis edukamad ja rasketes olukordades sihikindlamad.

3. Nad ümbritsevad end teiste õnnelike inimestega.

Enesearengu õpetaja Jim Rohn ütles, et igaüks on end ümbritseva viie inimese keskmine. Need, kellega oma aega veedame, mõjutavad suurel määral, kuidas me mõtleme, mida tunneme ja mis otsuseid teeme. See nõuanne võib kõlada karmilt, aga õnnelikuma elu saavutamiseks on vaja negatiivsed isikud oma elust välja jätta.

4. Neil on unistus.

Kui pole tulevikku, mille poole vaadata, saame vaadata ainult minevikku. Unistus, olgu selleks reisimine, oma ettevõtte asutamine või uue keele õppimine, aitab jääda rasketel aegadel optimistlikuks. Elus eesmärgi omamine on eriti levinud Ida-Aasia kultuuriruumis. Jaapanis on kasutusel termin „ikigai“, mis tähendab põhjust, miks hommikul ärgata. Kui seal küsitleti maailma vanimaid ja õnnelikumaid inimesi, oli kõigil neil selline põhjus olemas.

5. Nad kannatavad oodata.

Mida suurem unistus, seda kannatlikum peab olema. Õnnelikud inimesed on võimelised selle täideminemist ootama ja keskenduma käsil olevale teekonnale. Nad teavad, et parimad asjad saavutavad need, kes on valmis pingutama ja ootama, ükskõik, kas tegu on kõrgema ametiposti, suhte või uue oskuse omandamisega.

6. Nad mahutavad päevaplaani aega iseendale.

Kõigele jah ütlemine võib üsna kiiresti õnnetuks muuta. Teiste aitamine on oluline, aga kui kogu aeg kulub teiste peale, mõjub see kurnavalt. Ainult teistele ei saa elada, sest nii hakatakse sind ära kasutama. Määra kindlad piirid.

7. Nad kulutavad raha kogemustele, mitte asjadele.

Ostetud auto väärtus langeb niipea, kui sellega koju sõidad, aga kogemustest saavad mälestused, mis jäävad sinuga kogu eluks. Maailma kõige õnnelikumad isikud kulutavad raha iga kell pigem reisimisele kui uuele telerile.

8. Nad annavad rohkem kui võtavad.

Õnnelikud inimesed on oma eluga isegi rahul, nii et nad aitavad igal võimalusel teisi, annetades neile kas raha või aega. See omakorda muudab õnnelikud inimesed veelgi õnnelikumaks.

9. Nad ei pelga raskusi.

Psühholoog Peter Krameri sõnul on depressiooni vastandiks vastupidavus. Õnnelikud inimesed oskavad ebaõnnestumistest üle saada, sest teavad, et raskused on edasimineku osa.

10. Nad õpivad pidevalt uusi asju.

Kõige õnnelikumad inimesed on eluaegsed õppurid, kes loevad pidevalt raamatuid, õpivad tundma uusi kultuure ja keeli jne. Nad teavad, et ilma arenguta algab mandumine.

Allikas: lifehack.com