Siin on viis asja, mis võivad olla su õnnel ees ja vahendid, et valida olla õnnelik:

1. Hinnang

Kui annad pidevalt hinnanguid kas siis endale või teistele, mõjutavad sind pettumus, meeleheide või viha. Pole võimalik tunda ennast õnnelikult, kui koged ühte neist emotsioonidest. Kui tabad end kellelegi hinnangut andmas, teadvusta, et see on lihtsalt sinu vaatepunkt. Ütle endale: "mul on selline vaatepunkt, milline huvitav vaatepunkt," ̶ kuni hinnang kaob. Kui hakkad suhtuma asjadesse ja olukordadesse kui huvitavatesse vaatepunktidesse, kaotad õnnetu olemise taseme, mis tuleb koos hinnanguga.

2. Armastus

Armastus tähendab igaühe jaoks midagi erinevat, seda on võimatu määratleda või sellega nõustuda. Teiste sõnadega ei saa armastust muuta "õigeks" ega teha "korda". Nii et parem lõpeta proovimine. Tänulikkus on see, mis loob tegelikult hoolimist ja tunnustamist, mida püüame saada armastusest. Tänulikkuse maagiline jõud seisneb selles, et sa ei saa samaaegselt anda hinnanguid ja olla tänulik. Nii et kui tahad loobuda hinnangute andmisest ja olla õnnelik, ole tänulik! Alusta tänulikkuse päevikut ja kirjuta iga päev üles 3-5 asja, mille eest oled oma elus tänulik.

3. Tahe olla õige

Palju häda põhjustab see, kui inimesed tahavad õnnelik asemel tunnet, et neil on õigus. See võib jätta mulje, et oled võidukas, aga seda ei tohi õnnega segamini ajada. Oluline on teadvustada, et kõigil on erinev vaatepunkt. Sa võid kulutada oma aega konfliktile, püüdes teisele mõista anda, et ta tegi valesti või pigem küsida endalt: "kas ma tahan, et mul oleks õigus või ma tahan olla õnnelik?”. Kui õnnelik olemine on olulisem, oled sa valmis vabanema väikestest asjadest ja valima tõelise õnne.

4. Maailma päästmine

Mis siis, kui maailm ei vaja päästmist? Mismoodi see oleks, kui sul poleks ühtki probleemi? "Probleemide lahendajad" leiavad alati, et raske on leida kestvat õnne, sest selleks, et probleeme lahendada, peab sul olema probleeme. Sul on raskusi olla õnnelik, kui sa keskendud pidevalt probleemidele ja võitlusele. Maailma päästmise asemel küsi: "mis on selles olukorras õiget, mis pole mulle kohale jõudnud?" või "mis on selles inimeses õiget, mis pole mulle kohale jõudnud?" või "mis on minus õiget, mis pole mulle kohale jõudnud?"

Nende küsimuste küsimine võimaldab sul näha olukorda uuest vaatenurgast. Kui sul poleks vaja probleeme lahendada või inimesi päästa, kui palju õnnelikum võiksid oma elus olla?

5. Sõbrad

Negatiivsed inimesed mõjutavad sind ja õnnelikud ning positiivsed mõjutavad sind samuti. Mis juhtuks, kui sa teeksid sihilikult valiku veeta aega inimestega, kes sind tõstavad? Tee nimekiri kolmest õnnelikust inimesest, kellega vestlemist naudid ning helista neile, kui vajad tõuget. Otsi üles õnnelikud sõbrad ja ära käi ringi õnnetutega. Kui sinu ümber on enamasti õnnetud inimesed, siis muuda seda kohe! Proovi uusi asju ja kohtu uute inimestega.

Kui oled valmis olema õnnelik, ei pea sa järgima massi ja elama viha, pettumuse, kurbuse ja ärevuse maailmas. Lase lihtsalt hinnangutest lahti. Lase lahti vajadusest, et sul peab olema õigus. Lase lahti mõttest, et oled siin selleks, et päästa kõik teised. Vali olla koos inimestega, kes sind tõstavad. Vali tänulikkus ja keskendu sellele, mis su elus toimib. Niimoodi hakkad sa valima – ja elama – selle õnnega koos, mis on sinu jaoks saadaval.

Allikas: Dr. Dain Heer ja Access Consciousness®