2. Ära pööra liialt palju tähelepanu sellele, mida inimesed sinust mõtlevad või sinu kohta ütlevad. Kuid kuula lähedasi inimesi.

3. Ära võrdle ennast teistega ja tekita endas tunnet, et sa pole piisav. Te ei ole samal teekonnal.

4. Pea meeles, et sa oled varemgi raskustega rinda pistnud ja see muutis su ainult tugevamaks. Iga väljakutse teeb seda.

5. Nutmine ei ole märk nõrkusest. Ära aja kurbust segamini nõrkusega. Nutmine tähendab, et sa tervened ja lased lahti asjadest, mis sind koormavad.

6. Vigade tegemine kuulub elu juurde ja see ei tähenda, et oled ebaõnnestunud. See tähendab, et proovid ja otsid oma teed.

7. Sa ei tohiks mõõta oma väärtust inimeste põhjal, kes sind ei armasta või sind iseenesestmõistetavaks peavad.

8. Pea meeles, et alati on keegi, kes on valmis sind aitama. Sõbrad, perekond, mentorid, terapeudid või miks mitte sinu naaber. Mõnikord on kõik, mida sa tegema pead, lihtsalt küsima.

9. Lepi sellega, et muutused on elu osa ja need toimuvad hoolimata sellest, kas oled valmis või mitte. Mitte miski elus pole kindel ja etteaimatav.

10. See, kui sa ei saa, mida tahad, võib mõnikord olla suur õnnistus. Teinekord näitab see, et pead liikuma teises suunas.

11. Pea meeles, et mõnikord toovad valu ja kannatused meis esile parimad jooned: meie talendi, lahkuse ja kaastunde. Valu muudab inimesed paremaks.

12. Kõik möödub. Ka see sügav emotsioon, mida hetkel koged, läheb mööda. Sa ei jää sellesse igaveseks kinni.

13. Ära unusta, et sa ei ole üksinda. On palju raamatuid, artikleid, videosid ja filme sellest, mida läbi elad. Pead need lihtsalt üles leidma.

14. Ära aja taga täiuslikkust, vaid püüdle progressi suunas.

15. Tee paus ja mõtle kõigile asjadele, mille eest sa elus tänulik oled. Mõnikord suhtume olulistesse asjadesse iseenesestmõistetavalt.

16. Ükskõik kui raske sul ka poleks, iseenda suhtes alla andmine muudab kõik keerulisemaks. Tuleta meelde, et sa saad hakkama ja tuled raskustega toime.

Allikas: Thought Catalog