Kui käid enne magamaminekut duši all, võid puhastada voodipesu iga kahe nädala tagant, aga kui mitte, peaksid seda tegema sagedamini. “Peale pikka päeva rasuse või higise kehaga voodisse hüpates teed ka voodilinad mustaks,” selgitab ta.

Brown rõhutab, et kui sulle meeldib kogu päeva voodis laiselda — näiteks ka kodus tööd tehes -, võib seegi mõjutada seda, kui sageli peaksid voodipesu vahetama. “Voodis töötamine on üks põhjustest, miks pead voodipesu tihemini pesema,” kinnitab ta. “Pidev riietega voodisse ja voodist välja hüppamine, pastaka kukutamine linadele või isegi snäkkide söömine, teeb voodipesu mustaks.” Kui see kõik tuli sulle tuttav ette, peaksid iga nädal voodipesu puhta vastu välja vahetama.

Kui sul on elukaaslane, kellega koos magad, tuleb Browni sõnul arvestada ka tema elustiiliharjumustega. Kas ka tema käib enne magamaminekut duši all? Kui jah, võite vahetada voodilinu üle nädala, aga kui tallegi meeldib pikki päevi voodis veeta või ta ei armasta end väga sageli pesta, tuleb voodilinu tihemini pesta. “Kaks sooja keha kannavad voodilinadele rohkem higi,” lisab ta, jagades, et kui voodilinad mingil põhjusel niisked on, tuleks neid kindlasti järgmisel päeval pesta.