1. Ükskõik kui kirglikuks sinu kodus peetud pidu ka ei kipu minema, ära iial saada järgmisel päeval külalistele arveid lõhutud asjade eest. Isegi, kui sinu Richard Uutmaa maal on ootamatult jäänud raamist ilma või palavalt armastatud Villeroy & Bochi serviisist on jäänud järgi vaid killud. Tõsi, planeerides järgmist pidu, võid siiski oma külaliste nimekirja koostades olla tunduvalt selekteerivam.

2. Maailmas peetakse suureks tabuks, kui sa palud külalistel saabudes jalanõud ära võtta. Kas ka teie palute külalistel enne õhtusööki jalanõud esikusse jätta?

3. Lähed külla, sulle valatakse vein ja sa otsustad otsemaid veini hinna välja uurida? See on viimasel ajal kuum teema – külalised skaneerivad läbi populaarset äpi Vivino veini sildi ja saavad automaatselt teada veini hinna... Hmm! Kui oled seni varmalt Vivinot kasutanud, jäta see järgmisel peol vahele.

4. Kui sina oled see, kes tellib oma kodulauale toidu vaid kohalikelt mahetalunikelt ja toidupoes loed iga sildi pealt, mida üks või teine toiduaine sisaldab, siis külla minnes on aeg see komme koju jätta. Ära asu külas oma võõrustajale sõnu peale lugema, kust ta järgmisel korral oma liha peaks ostma või mida sootuks lauale panema.

Kui sul on toidu osas erisoovid, võta oma karp toiduga kaasa – keegi ei solvu, kui ütled sarmikalt, et oled dieedil. Siinkohal lugu elust enesest: "Mu sõbranna sattus hiljuti võõrustaja rollis täbarasse olukorda, kui üks tema bravuurikas külaline avas muretult avatud köögis tema kapiuksed, noppis sealt erinevad topsikud välja ja luges kõigile ette, mida üks või teine toit sisaldab ja mis tuleks sootuks prügikasti visata."

5. Viimane soovitus on Eesti mõistes mõnusalt lõbus – ära saada külalistele kutsega instruktsiooni, kuhu külla tulles oma isikliku helikopteriga maanduda, kui nad just tõepoolest helikopteriga sinu peole ei saabu.

Milliseid on reeglid, mida sina külla minnes alati jälgid? Ja ära unusta jagamas kõige tragikoomilisemaid lugusid, mille tunnistajaks oled külas olles sattunud.