Teksaseid soovitatakse pesta harva, vähem kui kord nädalas, aga retuuside kohta sama reegel ei käi. Neid tuleb pesta iga kandmise järel, sest mustadel retuusidel pesitsevad bakterid võivad poore ummistada, tekitada vistrikke ja suurendada pärmseene riski.

2. Järgi pesemisjuhendit.

Spordiriideid tehakse igasugustest eri materjalidest, mis vajavad kõik erinevat hooldust. Üldine reegel on järgmine: pese jaheda veega ja ära asju mingil juhul kuivatisse pane.

3. Unusta pesupehmendi.

Spordiriideid pestes ära kasuta tooteid, mis lubavad pesu pehmendada, toone kirkana hoida ja lõhnastada. Nende kemikaalid jäävad riidekiudude vahele ja vähendavad riiete võimet higi ja ebameeldivat lõhna eemal hoida. Jää vana hea pesuvahendi juurde, sellest piisab.

4. Pese eri värve eraldi.

Trenniriideid leidub paljudes erksates värvides, aga pestes tasub need üksteisest eraldada – hoia heledad ja erksad toonid vähemalt tumedatest eemal. Ja kõik lukuga tooted tuleks panna õrna pesu kotti, et lukk teisi riideid katki ei kraabiks.

5. Äädikas eemaldab halvad lõhnad.

Kas oled kunagi värskelt pestud trennisärgi selga tõmmanud ja tundnud, et see lõhnab ikka veel halvasti? Vahel lihtsalt juhtub, et lõhn ei eemaldu riietelt. Lahendus on järgmine: leota spordiriideid 15 kuni 30 minutit külmas vees, millele on lisatud sorts valget äädikat. Seejärel pane need pesumasinasse.

Allikas: harpersbazaar.co.uk