2. Ära karda. Uute inimestega tuttavaks saamine võib sageli olla hirmutav kogemus. Mida rohkem sa püüad olla lõbus ja hea vestluspartner, seda vähem sa seda oled, seega ole lihtsalt sina ise.

3. Astu väikeseid samme. Kui sinus ei ole veel piisavalt enesekindlust, et uute inimestega tutvuda, alusta millestki lihtsamast – vestle näiteks sotsiaalsete oskuste treenimiseks kolleegiga, kellega sa muidu eriti kokku ei puutu. Ja küsi endalt, kas oled üldse avatud uute inimestega tutvuma? Sinu hoiakust saab kõik alguse.

4. Sa pead väljas käima. Nii, sa oled suhtlemiseks valmis? Aga kus kõik inimesed on? Sa pead lihtsalt välja minema – pane end kursustele kirja, osale töötubades, liitu gruppide ja tegevustega, mis sind huvitavad ja kust leiad enda jaoks huvitavaid inimesi.

5. Tee esimene samm. Kui tunned, et oled uute sõprussuhete loomiseks valmis, võid areenile astuda. Vestluse alustamiseks piisab ka, kui küsid “Kuidas sul läheb?”.

6. See, kes arvustab, kaotab. Mõnikord võib sul olla eelarvamusi, kes ja millised su uued sõbrad/tuttavad peaksid olema. Ometi võivad inimesed, kellega sul esmapilgul ei tundu midagi ühist olevat, osutuda kõige lahedamateks kaaslasteks, keda oma elus kohtad. Anna endale ja neile võimalus.

7. Näita üles huvi. Õpi enne rääkimist kuulama – ka teised inimesed tahavad tähelepanu ja olla kuulatud sama palju kui sina. Näita, et soovid teist inimest tundma õppida.

8. Veetke koos aega. Uus sõprussuhe muutub tugevamaks, kui veedate koos aega. Õhtusöögid, peod, kinoskäik ja muud meelelahutuskohad on parimateks valikuteks.

9. Hoia sidet. Mõnikord on raske sõpradega sidet hoida, kuid see on ainus viis sõpruse hoidmiseks. Kasuta endale sobivaid kanaleid, et olla oma sõprade elus toimuvaga kursis.

10. Ole lihtsalt hea sõber. Aita ja toeta oma sõpru ning anna neile teada, et nad võivad sullegi loota.

Allikas: Bright Side