Tiiu
Tiiu Suvi, toimetaja

Teekond nimega Ansel


Pilvelaamad, kuuskede salud, viiliti langev valgus, lagendikud ja kuristikud, viimane inimene Maa peal. Kunagine äkiline äratundmine, et legendaarne fotograaf ja looduskaitsja Ansel Adams on tema hingesugulane, viis fotograaf Kaupo Kikkase rändama Ameerika viimastele metsikutele avamaastikele. Kaheksa aasta jooksul sündinud mustvalgetest fotodest valmisid raamat ja näitus. “Ansel” on üleval Uue Kunsti Muuseumis Pärnus kuni 31. augustini.

Gerda
Gerda Miller, ilutoimetaja

Kodumaised veinid


Pärnumaal kaunis Pootsi mõisas valmivad Hof Podise kaubamärgi all imelised kohalikust puhtast toorainest veinid. Viina­­marjade asemel kasutatakse musti sõstraid, mustikaid, vaarikaid, kirsse ja paljusid muid marju, nautida saab nii tavalisi kui ka vahuveine. Lisainfo Facebookist: Pootsi mõis.

Karolin
Karolin Kuusik, moe- ja ilutoimetaja

Maast suhu


Mulle meeldib süüa seda, mida loodus parasjagu pakub: suvel ja sügisel on valik rikkalik. Mul on traditsioon, et õpin igal suvel ära ühe uue küpsetise või muu toidu tegemise, mis valmib enda korjatud metsa- või aiasaadustest. Sel suvel on selleks lahtine seenepirukas. Kui aga jaksu või jõudu napib, et ise kokata, sean sammud Tru Kitcheni restorani ja tellin endale magustoitude hulgast ühe Pakitud Pirni, mmm...

Britt
Britt Paju, köögitoimetaja

Vahemereline La Rumbi


Kes pole veel käinud, siis suvelõpu vahe­merelist meeleolu aitab veelgi võimendada veini- ja tapabaar La Rumbi Kalarannas. La Rumbi perenaine Margit elab ise Itaalias ning saadab head-paremat toidukraami kodustelegi, aga… poe- ja baarimõõtu kogustes. Suurepärane veinivalik, imelised juustud, singid ja köögiviljad nii kohapeal maitsmiseks kui ka koju kaasa haaramiseks. Soe ja sõbralik teenindus ning ülevoolavalt mitte-eestlaslikud külastajad on samuti märksõnad. Viimase aja absoluutne lemmik! Asukoht: Rumbi 4.

Krõõt
Krõõt Tarkmeel, fotograaf

Uued sõbrad


Kuidagi lihtne on mõelda, et vanemana on uute sõprade leidmine keerulisem kui noores eas. Viimatisel reisil Lõuna-Prantsusmaale veendusin vastupidises. Lennukis istus mu kõrvale minuga täpselt sama värvi silmadega tüdruk (kollakasroheline on päris haruldane toon), tutvustas end ning nüüd – Eestisse naasnuna – võin julgelt öelda, et nende kolme reisipäeva jooksul sain endale uue imetoreda kamraadi, kelle hüsteeriliselt naljaka vanaema ja oma eluloo poolest hirmuäratavalt minuga sarnaneva boyfriend’iga kohtumist ei suuda ära oodata. Soovitan teil kõigil hoida silmad lahti ja süda valla, sest kunagi ei tea, millal su kõrvale istunud võõrast võib saada sõber!

Elis
Elis Svistunova, kujundaja

Metsaõhk teeb vabaks


Kes elab metsa sees? Mina mitte, aga jõuan veel. Augustis tahaks suve nautida mõnes Eesti metsas, kus pole varem veel käinud. Võtta ette autoreis, seigelda loodusradadel ja üürida majake metsas, nädalakeseks või nii. Loodusegakoos.ee kodukalt leiab metsamajakesi nii nõudlikumale kui ka askeetlikumale maitsele.

Mari-Liis
Mari-Liis Helvik, peatoimetaja

Suvel spaasse? Jah, palun!


Suvi ja Pärnu kuuluvad kokku! Aga kui ilmaprognoos rannailma asemel hoopis rahetormi lubab, siis... mine hoopis Eesti uusimasse spaasse Wasa Resort! Hubases privaatsete apartementidega ja muidugi hellitavate spaahoolitsustega puhkekompleksis leiab tegevust kohe mitmeks päevaks (seal on näiteks miniraamatukogud, lahe, mis?) ja on mõnus, et see asub ranna vahetus läheduses. Käisin ja lähen kindlasti veel.

Kelly
Kelly Kipper, vanemtoimetaja

Minimaksipuhkus


Soovitan soojalt otsida soodsaid lennupileteid ja avastada uusi sihtpaiku, isegi kui puhkuseks on vaid pikk nädalavahetus. Hiljutine reis Põhja-Inglismaale, maalilisse Yorki ja Whitbysse, laadis akusid sama palju kui rannapuhkus. Hea toit, uskumatud vaated, palju naeru ja värskeid mõtteid tegid sellest täiusliku seikluse. Millal veel kui mitte suvel!

Armastusfilmide festival Tartuff

.

12.-17. augustini muutub Tartu Raekoja plats taas Eesti suurimaks vabaõhukinoks – linastuvad 11 armastusest kõnelevat mängufilmi, lisaks dokumentaal- ja lastefilmid. Filmiprogrammi keskmes on tänavu muusikateema ja kõik filmid on vaatamiseks tasuta.

Filmisoovituse:

„Rumal noor süda”. Draamafilm Soome teismelistest Lennist ja Kiirast, kes peavad 15aastaselt astuma täiskasvanute maailma, kui selgub, et Kiira on rase. Linateos valiti Berliini filmifestivali parimaks noortefilm, samuti on tegemist viimase aja kõige edukama Soome filmiga.

„Marianne ja Leonard": armastuse sõnad”. Dokumentaalfilm legendaarse laulja Leonard Coheni ja tema norralannast muusa Marianne Ihleni suurest armastusloost. Rahvusvaheliste festivalide hitt!