Sa ei pea kogu elamise koristamist võtma ette ühe päevaga. Iga kord, kui pead tegema natuke aega parajaks, siis tee mõni kodutöö ära. Näiteks paned hommikul maski näkku ja see peab 15 minutit näos olema. Ideaalne! Seda 15 minutit saadki kasutada selleks, et teha mõni lihtne asi ära.

2. Kasuta kandikut või karpi

Pinda on palju lihtsam koristada, kui see on asjadest vaba. Kui näiteks kirjutuslauale on kogunenud hunnik nõusid, võta kohe kandik kaasa ja pane kõik mustad nõud kandikule. Nii saad kohe kõik nõud kööki ära viia. Kui ruumis on aga palju asju, mida vajavad kuskile mujale viimist, saad kasutada näiteks karpi.

3. Kasuta nõudepesumasinat mitmekülgselt

Nõudepesumasinas võid pesta peale nõude ka muid asju. Oluline on, et see asi sobiks nõudepesumasnas pesemiseks. Näiteks räpane seebialus, lemmikloomade nõud, tolmused klaasvaasid ja palju muud taolist.

4. Äädikas ja söögisooda

Need teevad koos lausa imet. Proovi järele! Näiteks kui dušiotsik on ummistunud ja vesi ei tule ühtlaselt välja või on see sama mure hoopis mõne kraaniga, siis lahendus on lihtne. Võta kilekotike, vala sinna äädikat ja seo kott dušiotsiku või kraani otsa. Lase sellel ööläbi olla ja dušš või kraan töötab nagu uus. Äädikat ja söögisoodat saad kasutada ka köögipindade, WC ja vannitoa puhastamiseks. Raputa aga söögisoodat pinnale ja vala äädikat peale!

5. Organiseeri külmik ära

Selle asemel, et kuhjata kogu külmik täis erinevaid asju, siis kasuta hoopis karpe, mille abil saad kogu külmikus oleva nutikalt organiseerida. Sellel on mitu head külge. Esiteks püsib külmik puhtana ja pesema pead vaid karpe. Teiseks saad kõik asjad palju lihtsamini kätte, sest võtad välja selle karbi, milles see asi on ja korras. Kolmandaks on sul palju parem ülevaade, milliseid toiduaineid omad ja mida on vaja juurde osta.

6. Kasuta kuivatuslehti

Kuigi paljud inimesed ei kasuta enam kuivatuslehti, sest eelistatakse rohelisemaid lähenemisviise, siis saad vanast ajast alles jäänud kuivatuslehti kasutada näiteks tolmu pühkimiseks.

7. Liigu ülevalt alla

Koristamisel liigu alati ülevalt alla ehk alusta kõrgematest pindadest. Austa näiteks laealustest, lampidest, akendest jne. Nii saad kõik ühe korraga puhtaks. Kui pesed aga põranda esimese asjana ära ja siis hakkad kapipealsetelt tolmu pühkima, saab põrand uuesti tolmuseks.

8. Pese dušš ära samal ajal, kui pesemas käid

Kuna duširuumi pesemine tähendab tahes-tahtmata seda, et saad ka ise märjaks, siis on palju mõttekam see ette võtta samal ajal, kui lähed pesema ja aega on natuke rohem. Meenuta esimest punkti - sa ei pea kõiki koristustöid võtma ette ühel ajal. Niisiis kasuta mõne vaba päeva hommikul võimalust.

9. Organiseeri oma puhastusvahendid ära

Enne, kui hakkad toidupoes sooduspakkumiste ajal allahinnatud puhastusvahendeid ostukärusse laduma, siis mõtle, millised sul kodus juba olemas on. Võta ette kapp, kus hoiad kõiki oma koristustarbeid ja tee seal süsteem. Nii tead täpselt, mis sul juba olemas on. Kaval on hoida kõiki puhastusvahendeid ühes panges, sest nii on nendega lihtne liikuda ühest ruumist teise. Kui majapidamine on suurem, võid kasutada ka puhastuskäru.

10. Lase puhastusvahendil mõjuda

Kui on mingi tüütu plekk, mis ei taha kohe kuidagi maha tulla, siis ära hõõru seda meeleheitlikult. Lase hoopis puhastusvahendil sellel plekil näiteks kümme minutit olla. Võib-olla tuleb peale seda plekk lausa hõõrumiseta maha. See muudab koristamise palju lihtsamaks.

11. Tee plaan

Pane enda peas paika algupärane plaan. Mõtle näiteks sellele, kui kaua kulutad mõne ruumi koristamisele aega ja millised ruumid plaanid täna ära koristada. Sa ei pea kõiki ruume ühe päevaga puhtaks kraamima. Võid aga koristada ka iga päev natukene. Nii muutub see harjumuseks ja siis kulub pikas plaanis palju vähem aega.

Allikas: theeverygirl