Kollektsiooni loomeprotsess sai alguse kevadel, keset hullumeelsust ja koroonapandeemia lukustust. “Kuueteistkümne komplekti valmimist suunas tugevalt inimeste suhtlus- ja liikumisharjumuste ning enesejuhtimise pealesunnitud muutumine. Tundus, nagu oleksid kõik ennast kokku võtnud, tegutsema hakanud ning seeläbi ka paremaks inimeseks saanud,” selgitab moelooja kollektsiooni tausta.

Alexanderling toob esitlusele kollektsiooni, mille iga toode annab kandjale võimaluse keskenduda liikumise mugavusele. Peenikeste metalldetailidega lukud jakkide esipaneelil, vooderdatud pitsdressipluusid ja taskutega vabalt kukkuvad dress-viigipüksid ülistavad sporti kui kultuuri ja (edasi)liikumist. Kandjateni jõuavad aegumatud mustad dresside stiilis viigipüksid koos militaarroheliste toppidega. Nende kõrval kontrastsena paistvad puudriroosast pitskangast seelikud muudavad sügistalvise musta kollektsiooni pastelsete värvipritsmetega kaetuks.

"Praegu aga ei piisa lihtsalt trendide järgimisest. Mina soovin rääkida väärtustest, mis on moe taga. Ja kinnitan, et neid on palju! Meie moestuudios toimuva detailse tootmisprotsessi käigus tekib minimaalselt tootmisjääke. Tootmistsükkel algab alati kangaste läbipesemisega. See annab tihtipeale kangastele pehmema, aga ka kunstiliselt lohaka mulje. Nii saab klient võimaluse rõivaid ise hooldada. Individuaalse lähenemise tulemusel passib iga toode kandja selga nagu valatult,“ ütleb Anu Ling.

"Minu pere on mind õpetanud iga tegevuse puhul alati väärtustama selle sisulist tähendust. Sellest ka minu sügav soov luua rõivaid, mis on seotud mälestustega, kuid mis on ka selle tulevase kandja elu osaks ning mälestuste loojaks. See on minu panus kestlikkusesse," lisab ta.

Alexanderling on 2016. aastal loodud Eesti moebränd, mis seostub kodumaise kvaliteetse rätsepakunstiga. Alexanderlingi kollektsioonid on kaks korda aastas esindatud Tallinn Fashion Week’il ja alates tänavu kevadest saadaval ka Tallinna Kaubamajas. Lisaks sellele on Alexanderling spetsialiseerunud eritellimusena valmivate pruutkleitide ja ülikondade loomisele.

Alexanderling esitleb sportlikku sügistalvist kollektsiooni "Motion" Tallinn Fashion Weekil kolmapäeval, 21. oktoobril.