Kirglik tennisist, juhib Astangu kutse­rehabilitatsiooni keskuse asjaajamistalitust.


“Kui on vaja mäest üles ronida, ära arva, et ootamine mäe väiksemaks teeb. See mõte on mind alati inspireerinud. Kui avastad ühel hetkel, et oled täiesti nullis – sa ei saa liigutada, ei saa ise riidesse –, siis innustab sind iga väiksemgi eduelamus. Näiteks see, kui sõidad esimesed 15 meetrit ise ratastooliga. Isegi kui miski tundub hirmutav, siis tuleb see ikkagi ära teha, ootamine või ignoreerimine probleemi ära ei vii. Tuleb härjal sarvist haarata.
Minu tööpäevad on kiired, täis ootamatult tekkivaid ja kiirelt lahendamist vajavaid küsimusi. Naudin inimestega töötamist ja see on iga päev erinev, ühesuguseid tööpäevi pole minu jaoks olemas. Olen ka kutseõpetaja, annan bürootöö- või arvutitunde – õpetamisest ei suuda ma loobuda. Mulle meeldib näha klientide edusamme ja seda, kuhu nad jõuavad. See on fantastiline kogemus.
Ka ma ise olen Astangul õppinud, esmalt sekretäritööd ja hiljem õpetajaks. Enne õnnetust töötasin klienditeenindajana hotellis.
See oli 20 aastat tagasi, kui sattusin õnnetusse, mis kahjustas mu seljaajunärvi, mis ei taastunud. Nüüdseks on see unustatud. Sellest ajast olen olnud ratastoolis.
Olen enda jaoks selgeks mõelnud, et kui midagi tahan, pean selle jaoks ise midagi tegema. See ei ole olnud kerge, alguses mõtlesin, et ehk ei peakski kodust välja minema. Ühel hetkel sain aru, et ainult mina ise saan oma elu elada, lapsi kasvatada (tal on kaks tütart, 21- ja 26aastane – toim) ja ma teen seda ju enda jaoks. Kui tahtsin autojuhiluba, ostsin kõigepealt auto. Siis alles otsisin sõiduõpetaja, kes oleks nõus minu autoga kutsesõitu tegema. Ratas­tooli kasutaja kõige suurem probleem on liikumine ja ma teadsin, et kui mul autot ei ole, siis ma kodust välja ei saa.
Pärast tööd teen sporti. Mulle meeldib niisama liikuda, ujuda, aga eriti köidab mind just tennis ja käin nädalas korra-kaks trennis. Olen alates 2011. aastast treeninud ja võistlemas on käidud Lätis-Leeduski. Tennis on fantastiline ja tekitab võrratu enesetunde, spordiratastoolid lubavad enam liikuda.