Elektriline vs. käsihambahari

Teaduslikult tõendatud uuringud ja katsed ning inimesed ise kinnitavad, et elektrilise hambaharjaga pestes on hambad puhtamad ning igemed tervemad – ei teki nii palju hambaauke, hambakivi ja ka naeratus on tänu sellele valgem. Lisaks on hammaste pesemine regulaarne, põhjalikum ja mitte enam üks tüütu kohustus, vaid lausa oodatud tegevus. Kui oled viimastel aastatel hambaarsti külastanud, siis küllap oled kursis, et nii hambaaukude parandamine kui ka hambakivi eemaldamine pole just meeldivad ega odavad teenused.

Käsihambaharjaga pestes teed sa ühe hambapesu jooksul hambaharjaga keskmiselt 600 liigutust ja käsitsi harjamine ei pruugi olla ülemäära põhjalik ega ajaliselt piisava pikkusega. Elektrihambahari on siin aga tõeliselt kasulik abimees, sest ainuüksi ühes minutis teevad harjased kuni 62 000 liigutust ja pesutsükkel on jaotatud nelja 30-sekundilisse ossa, mis tagab selle, et kõik hambad saavad vajaliku tähelepanu. Elektrilise hambaharja efektiivsus seisneb selles, et kiirelt ja õrnalt üles-alla vibreerivad harjased tekitavad sinu suus õhumulle täis pehme vahu, mis tungib hammaste vahele ja puhastab kaheminutilise pesutsükli jooksul terve suu perfektselt. Selle eest, et peseksid oma hambaid nii kaua, kui hambaarstid soovitavad, ehk kaks minutit, hoolitseb juba sisseehitatud taimer. Parim viis ka lapsi oma hammaste eest hoolitsema innustada on just elektriline hambahari. Kogemused näitavad, et just elektrihambaharjaga tahavad nad oma hambaid pesta ja pesevad neid paremini, kauem ja regulaarsemalt kui käsihambaharjaga.

Elektrilise hambaharja eelised
  • eemaldab ligi kümme korda rohkem hambakattu kui käsihambahari
  • muudab sinu naeratuse juba seitsme päevaga kuni kaks korda valgemaks
  • parandab sinu igemete tervist
  • on tänu integreeritud surveandurile ohutu
  • hammaste pesu on regulaarsem ja põhjalikum
  • on eeskujuks ja innustab ka sinu lapsi hammaste eest hoolitsema
  • teeb sinu hambaarsti rõõmsaks

Hambaharja lahutamatu osa on ka hambapasta ning meie soovitus on, et kasutaksid oma hammaste pesemisel kindlasti kvaliteetset ja väheabrasiivset hambapastat. Selle näitajaks on RDA, mis võiks ideaalis olla alla 70. Vältida soovitame siinkohal toidukauplustes müüdavaid „pärlikeste” ja „kuulikestega” imeliselt valgendavat tulemust lubavaid hambapastasid. Tihti arvatakse, et elektriline hambahari rikub hambaemaili, kuid see pole nii. Oht oma hambaemaili kahjustada suureneb just väga abrasiivsete pastade kasutamisega ja hammastele liigset survet avaldades.

Oral-B või Philips Sonicare

Kõige levinumad elektriliste hambaharjade tootjad on Oral-B ja Philips. Mõlemad on üle maailma tuntud ja hinnatud brändid ning kvaliteetseid tooteid valmistavad firmad, kes tootearenduse käigus kaasavad parimate tulemuste saavutamiseks ka hambaarste. On neid, kes eelistavad ainult Oral-B hambaharju ja neid, kes peavad õigeks elektriliseks hambaharjaks Philips Sonicare’i harju. Maitse asi, sest mõlemad teevad oma tööd hästi ja hoolitsevad sinu hammaste eest parimal viisil.

Oral-B on rohkem tuntud eelkõige oma ümmarguse pöörleva harjapea poolest, kus harjased liiguvad päri- ja vastupäeva. Philips Sonicare aga usub Sonic-tehnoloogiat, kus hambaharjapea liigub küljelt küljele. Mõlema firma tootevalik on väga eeskujulik ja sealt leiab endale sobiva iga inimene alates lastest kuni täiskasvnuteni. Müüja ülesandeks on aidata leida kliendile vastavalt tema eelistustele, soovidele ja hammaste ning igemete tundlikkusele just õige hambahari ja hambaharja otsik.

Sobiv hambaharja otsik

Ehk oled ka kuulnud hambaarstide soovitust, et peaksid oma hambaharja vähemalt iga kolme kuu tagant vahetama? Sama kehtib ka elektriliste hambaharjade otsikute puhul. Tasub tähele panna, et sageli kiputakse hambaharja liiga tugevalt hammaste ja igemete vastu suruma ning see toob kaasa näiteks veritsevate või liiga tundlike igemete probleemi. Parematel elektrilistel hambaharjadel on ka integreeritud surveandur, mis annab pesemisel sulle kohe märku, kui hammastele liiga jõuliselt surud ja nii saad pesemistehnikat kohe korrigeerida. Igal juhul tuleks valida selline hambaharja otsik, mis oleks sulle sobivaim, et pesemine poleks hammastele või igemetele valus.

Vali usaldusväärne müüja

Kui asud valima uut elektrilist hambaharja, tee kindlasti põhjalikult eeltööd. Parim viis selleks on uurida internetist. See on lihtne võimalus endale sobiv elektriline hambahari leida ja praegusel ajal ka kõige turvalisem ostu sooritamise koht. Paljudel juhtudel on sul isegi võimalik toodet proovida ja selle mittesobivusel müüjale kuni 100 päeva jooksul tagastada ning oma osturaha tagasi saada. Asjatundliku ja kliendile orienteeritud müüja käest saad alati vastuse kõigile oma küsimustele ning soovitusi, mida võiksid seadme valikul jälgida.

Elektriliste hambaharjade hinnad algavad mõnekümnest eurost ja lõppevad paarisaja euroga. Kallimatel harjadel on nutirakendus, mitmed režiimid ja tarvikud. Selleks, et veenduda elektriliste hambaharjade kasulikkuses, tasub tutvuda teiste kogemusega – paljud varasemad skeptikud kinnitavad pärast üleminekut elektrilisele hambaharjale, et ei oleks uskunud, et hambad tunduvad juba pärast esimest pesemist puhtamad, kui nad eales on olnud.

Tutvu hammas32.ee esindusliku valikuga ja liitu meie rahulolevate klientidega. Aitame sind sobivaima elektrilise hambaharja leidmisel ja lubame, et sa ei kahetse!

Meie 10 soovitust elektrilise hambaharja kasutajale
  • ära liialda hambapastaga (mõistlik kogus pastat üheks pesuks on hernetera suurune)
  • kasuta kvaliteetset hambapastat (abrasiivsusnäitaja RDA 0–70)
  • pärast hambapesu loputa jooksva vee all korralikult harjapea ja eemalda see pideme küljest
  • loputa jooksva vee all käepide ja otsiku kinnitusosa, et sinna ei koguneks mustust
  • kuivata käepide käterätikuga
  • aku tühjenedes aseta käepide vähemasti üle öö laadima
  • vaheta regulaarselt otsikuid (jälgi harjapeadel siniseid kulumismärke), tee seda kord kolme kuu jooksul
  • ära lase hambaharja laadijal veega kokku puutuda
Jaga
Kommentaarid