1. Katsud oma nägu

Kuigi su nägu läheb intensiivse spinningu trenni ajal higiseks ja tahaksid seda oma käega puhtaks pühkida, tuleks sellest harjumusest kiiresti vabaneda. Su käed on kaetud bakterite, mustuse ja higiga, mis kanduvad nägu katsudes ka nahka katavatesse pooridesse, mis trenni ajal avanevad ning selle tagajärjeks on paratamatult vistrikud. Selle asemel kanna alati trennis kaasas väikest (ja puhast) rätikut, mida higi pühkimiseks kasutada.

2. Sa ei vaheta peale trenni riideid ära

Peale pühapäevast trenni sõbrannadega brunch'ile minek võib olla küll teie iganädalane rituaal, aga sa peaksid vaatamata sellele oma higised riided seljast võtma, duši all käima ja higi maha pesema enne, kui teie lemmikrestorani menüüsse saad süveneda. Su trenniriided — isegi, kui need on venivast materjalist — on kaetud mustuse ja higiga, mis põhjustab pooride ummistumist. Kui sul on liiga kiire, et pesus käia ja riideid vahetada, kanna endaga kaasas antibakteriaalseid niiskeid salvrätte, millega nägu ja keha võimalikult puhtaks teha.

3. Kasutad liiga karmitoimelist näopesuvahendit

Hoidu kõigest, mis su trennist juba punetavat näonahka liiga palju kuivatavad ja eelista hoopis tooteid, mis nahka koorivad. Puhasta oma rinnak ja selg ka salitsüülhapet sisaldava geeli või koorijaga, mis eemaldab nahalt rasu ja higi ning aitab pooride ummistumist vältida.

4. Unustad näosprei

Alkoholi sisaldavad toonikud on trennijärgselt kasutades liiga nahka kuivatavad, aga värskendav ja niisutav näosprei sobib selleks täiuslikult. Eelista midagi, mille koostisosade hulka kuulub roosivesi, saialille ekstrakt või aaloe.

5. Kasutad intensiivse toimega nahahooldustooteid

Jäta retinooli seerum ja 10% C-vitamiini mask mõneks teiseks korraks, sest su nahk on peale trenni selleks lihtsalt liiga tundlik ja võib päikesevalguse käes lausa ära põleda. Selle asemel eelista hoopis niisutavaid tooteid nagu näiteks hüaluroonhappe seerumit või mõnda muud spetsiaalselt trennijärgseks kasutamiseks loodud toodet.

Allikas: The Zoe Report