Tekst: Merje Merdik

"Selle aasta esimesed broneeringud tehti detsembri alguses. Kuna ma Tartusse ise ei sõida, vaid teen jumestused Tallinnas siis pean arvestama ajaga, et klient rahulikult ja turvaliselt Tartusse jõuaks," räägib Sangla, milline tema 24. veebruar sel korral välja hakkab nägema. "Tööpäev algab 9.15 ja viimane klient tuleb 16.00. Selle ajaga jõuab kaheksale kaunile naisele viimase lihvi anda," räägib ta tegusast eesootavast pidupäevast.

"Olen teenindanud aastapäeval nii Helle Merit, Evelin Ilvest kui Ieva Ilvest nende abikaasade presidentuuri ajal. Vast eelviimasest ongi kõige armsamad mälestused. Evelin ise on väga soe inimene ning paneb kogu meeskonna tundma end perekonnana. Ettevalmistused algasid juba hommikuti, enne paraadi. Kõik toimus kui kellavärk. Naersime ise, et see on nagu profisportlase sooritus - kõik peab olema veatu. Näiliselt lihtsa ja loomuliku tulemuse saavutamine võib võtta tunde ja lõpptulemust näeb alles hiljem, otse-eetris. Ei tasu unustada, et see on ikkagi telesaade."

"Iga naine tehku omale ikka jumestus mis talle kõige paremini sobib ning tema ilu välja toob," sõnab Sangla, et ei usu, et koduse süldilaua taga näole kantud sinine lauvärv kedagi patriootlikumaks muudab.

Ühtlasi on Saglal ka soovitusi neile, kes mistahes arvukate tele- ja fotokaameratega üritusele, ennekõike aga aastapäevaballile lähevad: "Panen südamele, et vaatamata moes olevatele särapuudritele ja paksudele tumedatele kulmudele näeb see tele-eetris halb välja. Nahk tundub rasvane ja ülemeigitud. Klassikaline elegants ei vea seevastu kunagi alt!"

Sageli näeme me, et naised on aastapäevaballil ilma ridikülideta, kuhu aga siis peita huuleläige või puudritoos, et veidi end vajadusel siiski värskendada? "Kui pole kusagile peita puudrit ja huulepulka, siis mina soovitan reisipoest osta riidest pehme kotike, mis käib kahe laia kummiga ümber jala. Algselt on see küll mõeldud raha peitmiseks riiete alla, aga väga mugav ka siis, kui ei taha kotti kanda." Pika lendleva kleidiga ei paista see ilmselt väljagi! Geniaalne!