Anne & Stiili peatoimetaja Mari-Liis Helvik kasutab agaralt desinfitseerijat

“Seda, mida teeb stress ja toaspüsimine nahaga, pole vist vaja pikemalt selgitada, seega, minu praegune ilurutiin on keskendunud just naha toitmisele ja niisutamisele. Õnneks on häid vahendeid, millega seda teha. Pildistasingi oma praegused lemmiktooted üles:

  • Elizabeth Ardeni C-vitamiiniga kapslid — kasutan neid igal hommikul ja õhtul näokreemi asemel. Nahk jääb mõnusalt siidine ja toidetud.
  • See ei ole tegelikult mingi uudis, et Löwengripi “päevitustilgad” teevad jumega imet — kasutan neid juba ammu. Lisan toodet aeg-ajalt paari tilga kaupa näoõlile… Tulemus on sama, mis muidu siis, kui põsed esimesest kevadpäikesest veidi õhetavad.
  • Payot öökreem — geelkreem, mis toidab ja niisutab korralikult, jätmata nahka rasuseks. Muide, selle toote avastasin Anne & Stiili ilulemmikute konkursi käigus!
  • Filorga öömask. Kui nahk on tõsiselt käest ära, ketendab või on väga ebaühtlase tooniga, siis soovitan seda kohe väga — tõesti, palsam kõikidele nahaprobleemidele.
  • Bluemarine kehakreem — kerge koostisega ja kergesti imenduv, aga väga hästi niisutav. Muidugi, seda kasutades tulevad meelde kõik need soojad ja temperamentsed Itaalia-puhkused… Ja paratamatult tuleb pähe ka see, mis seal praegu toimub. Nutt tuleb kurku, aga… kunagi saab kõik korda!

Ahjaa, põhiline “ilutoode” on neil päevil siiski desinfitseerija, millega pihustan mitu korda päevas telefoni, arvutiklaviatuuri, ukselinke, võtmeid… Et pidin märtsis tegelikult hoopis puhkusele sõitma, siis olin aegsasti paar pudelit kokku ostnud… neist suurema viisin oma vanematele."


Anne & Stiili vanemtoimetaja Kelly Kipper eelistab küünte lakkimise asemel hoopis aknaid pesta

“Enne koju jäämist olin kindel, et hakkan nüüd usinasti iluprotseduure tegema: koorima, maskitama ja maniküürile aega pühendama. Reaalsus on aga ikka see, et pesen parema meelega aknaid, kui ootan küünelaki kuivamist (kuigi mulle väga meeldib, kui küüntel on kaunis lakk!).

Ilurutiin on mul suhteliselt lihtne: õhtul nägu korralikult puhtaks ja kreemitatuks. Olen juba pikalt kasutanud Payot kergelt koorivate osakestega näopuhastusgeeli. Uueks lemmikkreemiks ja -seerumiks on aga Lõuna-Korea brändi Huxley tooted, mis on sügavniisutavad ja lõhnavad värskelt nagu hüatsindid.

Eile juukseid kammides märkasin, et otsad on jäänud kuidagi niruks ja hea meelega võtaks neid viis sentimeetrit lühemaks (see protseduur peab nüüd natuke ootama). Siinkohal tahakski tervitada oma lemmikut iluproffi — juuksur Ly Laidlat. Aga vot, juuksemaski peaks küll tihemini tegema! Kasutasin vahepeal Placent Activi tooteid, mis mulle väga meeldisid, kuid nüüd olen jälle Tigi Dumb Blonde šampooni juures tagasi.

Kõige rohkem armastan vist kreemitada. Kuna mul on terve elu olnud väga kuiv nahk (nagu soomused!), siis on see ka natuke kohustus. Hempzi Blushing Grapefruit & Rasberry taimne kehakreem näib ihule igatahes meeldivat.

Üldiselt olen iluprotseduuride osas üks laiskvorst ja tahan meeleheitlikult uskuda, et kui magan hästi, joon piisavalt vett, söön apelsine ja lasen põskedel päikest saada, siis ongi juba päris ilus!”


Anne & Stiili ilutoimetaja Gerda Miller katsetab koduste maskidega

“Kiire töögraafiku tõttu vajusid kodused iluprotseduurid kuidagi unustusse ja maksimaalselt 2-3 korda nädalas jõudsin mõne nendest ette võtta (vahel isegi uneaja arvelt). Kuna olen aga suur koduste iluprotseduuride fänn — eriti kõiksuguste kangasmaskide -, siis on hetkel kehtestatud karantiinis oht, et võin suurest agarusest liiale minna. Üritan siiski piiri pidada…

Minu lemmikiluprotseduuriks on kindlasti erinevad näokoorijad ja -maskid. Koorijatest olen siiani truuks jäänud Clarisonic masinale, mis sobib ideaalselt minu õrna ja tundliku naha koorimiseks, ja mis võimaldab duši all käies koheselt viia läbi kerge hoolduse. Olenevalt päevast ja vabast ajast kasutan alati peale koorimist kas 10-20-minutist kreemmaski (hetkel kasutusel: Origins Drink Up 10 minute mask) või mõnda kangasmaski (hetkel kasutusel: Holika Holika Gold Caviar).

Sel nädalal mõtlesin katsetada ka isetehtud maskidega. Esimesena sai testitud kookosõli ja mee juuksemaski. See oli väga mõnus, kuid peasoojusest tulenevalt voolas see aeg-ajalt mul mööda nägu alla, mis oli natuke tüütu.

Salongi üritan külastada kord kuus olenevalt vajadusest või kui Kristel Tint (tõeline ilumaag) mulle meelde tuletab, et oleks aeg teha Exuviance happekoorimine masaažiga, mis on JUMALIK!”


Anne & Stiili moe- ja ilutoimetaja Karolin Kuusik harrastab kodust juuksespaad

“Kõik, kes mind tunnevad, teavad, et varem või hiljem poetan paar murelikku kommentaari oma juuste kohta: näiteks, kuidas need pärast teise lapse saamist hõredaks jäid ja lisaks veel ka katkema hakkasid (kaks halba asja korraga!).

Kiirel tööperioodil ei olnud mul ka eriti aega nende eest hoolitseda, vaid iga päev võtsin neist viimast, kui mõnel üritusel oli vaja kena välja näha või võttele esinduslikuna ilmuda. Juustele tähendas see lakitamist, klambritega liiga tegemist, liiga sageli pesemist jms.

Viimased paar nädalat võivad mu kiharad lõpuks ometi vabadust nautida ja kodust juuksespaad ka. Olen neile lausa sellise programmi peale pannud, et loodan, et nad üle hooldatud ei saa. Esialgu, las aga naudivad:

  1. Enne pesemist teen neile kuulsa salongihoolduse koduversiooni — Olaplex no3 maski.
  2. Seejärel pesen juukseid hooldava Balmain Revitalizing šampooniga.
  3. Teen toitvat Amika The Kure juuksemaski.
  4. Pärast pesemist kasutan Linea Natura Struttura ampulli pakendatud peanaha hooldusvahendit.
  5. Enne ööund kasutan The Ordinary peanahaseerumit ja otstesse panen veel Löwengripi öömaski.
  6. Lisaks võtan iga päev ühe Placent Active juustekasvu soodustava tableti.


Ja kõige olulisem: mul on nüüd aega juukseid nii nagu kord ja kohus harjata. Kui kiiretel aegadel läksin mõnikord harja puudutamata magama, siis nüüd harjan juukseid igal õhtul Tangle Teezer harjaga ikka mitukümmend korda, et peanaha vereringet soodustada.

Vot, selline juuksemaania. Vaatame siis, kas saab minust Rapuntsel!”


Anne & Stiili toimetaja Tiiu Suvi juuksurisalongide suletud uste pärast muretsema ei pea

“On kujunenud nii, et viimastel aastatel värvin ja lõikan oma juukseid ise. Hääletan alati professionaalsuse poolt, mul olidki ülitoredad juuksurid, lihtsalt mingi aeg tekkis tunne, et tahaks täielikult ohjata, mitu millimeetrit ja millise nurga alt tuleks kärpida.

Mu soeng pole just liiga keeruline, heidan juuksed üle näo ja lasen käärid käiku. Tuka lõikamine on muidugi eraldi ettevõtmine. Ühe ropsuga mituteist sentimeetrit langetada tundub pisut liig, seetõttu meenutab toiming “koera saba raiumist jupikaupa”. Viimistlus on selle kõrval puhas lõbu. Mulle meeldib isegi see tedretähnidele sarnanev peen tukapuru, mis ninaotsale ja põskedele pidama jääb.

Juuste värvimine kodus, enamasti kastanikarva hennaga, on juba käkitegu — ja eks käkitegu ta ongi vannitoa hilisema harimise mõttes. Hennapulbri iseäralik lõhn jääb juustesse veel tundideks: “Mmm, nagu mingi rohulõkke ääres istuks,” ütles hea sõber.”

Anne & Stiili kujundaja Elis Svistunova segab kehakoorija kokku kohvist, avokaadoõlist ja eeterlikust õlist

“Põlise introverdina ei ole mu ilurutiinis seoses karantiiniga midagi muutunud. Ilusalonge ma ei külasta ja juuksuris käisin viimati vist 8. klassis. Alates sellest ajast olen ise oma juukseid lõiganud, värvinud, paigaldanud juuksepikendusi, eksperimenteerinud rastapatsidega jms. Ja seda kõike ka oma sõprade peas. Soeng ongi kõige olulisem välimuspõhine ilutegur, mis mu enesetunnet dikteerib.

Pildil olengi 2018. aasta kevadel oma sõbranna juukseid lõikamas, karantiinis sellega ei tegele.

Igasugused ilu- ja nahahooldustooted ja protseduurid meeldivad mulle aga küll ja neid teen kodus hea meelega. Näiteks täna teen endale kehakoorija elukaaslase kohvist ülejäänud purust, avokaadoõlist ja tilgast lavendli eeterlikust õlist.”

Anne & Stiili turundusjuht Marii Maiste soovitab viia läbi ilutoodete inventuuri

“Minu igapäevased ilurutiinid on üpriski tavalised. Sinna hulka kuuluvad enamasti erinevad naha puhastamise, kreemitamise ja hooldamisega seotud tegevused. Olen oma iluprotseduuride tegemises pigem kodune „iseilutegija“ ja ainuke kindlalt paigas rutiin väljaspool kodu on juuksur. Kuna mul on kodus ka vann, siis kuulub minu ilurituaalide hulka ka lõõgastav vann, seda eriti just talvisel perioodil.

Igapäevaselt kodukontoris olles panin tähele, et minu nahk kuivab tavapärasest rohkem ning see vajab palju rohkem niisutust ja sel põhjusel olen teinud rohkem näo- ja juuksemaske ning kulub ka rohkem kreeme. Tööpäevadel proovin enne tööle asumist teha 20-minutilise jalutuskäigu, et keha üles ärkaks ja natukene liikuda saaks. See tegevus aitab ärgata ja töölainele tulla ning annab positiivse enesetunde.

Üks hea kodune tegevus oleks ära sorteerida oma erinevad ilutooted ja vaadata, kas mõni on ehk liiga kauaks kapile seisma jäänud ja aegunud. Vähemalt minul on see komme varuda endale aeg-ajalt liiga palju tooteid ja siis ei jõua neid lõpuni kasutada. Ühesõnaga, kodune ilutoodete inventuur on minu soovitus.”

Anne & Stiili reklaamijuht Helen Silts ilumantra: “Puhasta ja niisuta!”

“Kui kõik ausalt ära rääkida, siis olen piisavalt laisk, et üldiselt kodus ise väga iluprotseduuridega mässata ei viitsi. Tavaliselt napib selleks ka aega.

Ilutoodete valikul hindan eelkõige seda, et neid oleks võimalikult lihtne kasutada ja näeksin võimalikult kiiresti ka tulemust. „Puhasta ja niisuta“ on minu näohoolduse mantra, mida jälgin ning kui sellest ei piisa, tuleb veel kord niisutada. Korralikult!

Loodan siiski, et kriisiolukord peatselt läbi saab ja enne, kui taas inimeste sekka tulen, jõuan külastada oma küüne- ja ripsmetehnikut, ilma kelleta väga pikalt oma elu samuti ette ei kujuta

Üks minu kodus kasutatavatest lemmiktoodetest on I’Mage Skincare I Mask ehk nahka pinguldav ja puhastav savimask, mis tänu oma pärlmutter erksinisele toonile on saanud hüüdnime „Smurfimask“ ja seetõttu ilmselt ka minu nelja-aastase lapse vaieldamatu lemmik.

Olen sõltuvuses ka Guinot Lift Summum näokreemist — väga mõnusa koostisega, kergelt imenduv ja kogu päeva nahka toitev päevakreem. Selles kreemis on olemas absoluutselt kõik, mida ühelt kreemilt vähegi tahta.

Öökreemina on minu viimase aja avastus Gigi City Nap Urban Sleeping Mask — geelja koostisega väga õrna rohelise tee hõnguline tõeline niisutuspomm."