Sidrunid

Snyder soovitab igal inimesel alustada päeva kuuma veega, millesse on lisatud viil värsket sidrunit. "Segu mõjub kui detoks, aidates seedeelundkonnal ja maksal kiirelt jääke eemaldada," ütleb ta. Joo sidrunivett kogu päeva jooksul ja pigista sidrunit ka salatitesse ja smuutidesse.

Bataat

Maguskartulis sisaldub ohtralt beetakaroteeni, mis aitab sinu jume särama lüüa. "Selle põhjuseks on bataadis sisalduv maagiline säraandev kombinatsioon A- ja C-vitamiinidest. See aitab neutraliseerida kahjulikke vabasid radikaale, mis on ühed peamised tuhmi jume põhjustajad," märgib Snyder, lisades, et bataadis sisaldub ka biotiin, mis aitab stimuleerida juuste ja küünte kasvu.

Mandlid

Kas teadsid, et lisaks tervislikkusele on mandlid ka tõeline ilutoit? Nimelt sisaldub neis ohtralt E-vitamiini. Snyder nimetab seda antioksüdandiks, mis muudab naha ilusamaks. Uuringud on ka näidanud, et E-vitamiin aitab vähendada vananemisilminguid, sest kaitseb nahka ultraviolettkiirte kahjuliku mõju eest ning hoiab seda niisutatuna.

Chia seemned

Neis vabade radikaalide vastu võitlevates seemnetes sisaldub ohtralt kiudaineid ja mineraale ning täiuslik tasakaal asendamatutest rasvhapetest. Snyder ütleb, et just rasvhapped panevad naha tõeliselt särama. Ta lisab, et kasuks tulevad ka vetika baasil toidulisandid, mis annavad kehale samuti oomega-3-rasvhappeid. Lisa chia seemneid smuutidesse ja salatitesse või sega mandlipiimaga ja jäta ööseks seisma, et nautida hommikul tervislikku magustoitu.

Ananass

"Kui tahad, et sinu nahk näeks ilus välja, on see puuvili tõeline võlutoit," ütleb Snyder. Rääkimata selle imelisest maitsest. Ananass toetab seedimist, vähendab põletikku ja aitab kehal toksiine väljutada. Imelise ilutoiduna ergutab see ka nahas kollageeni tootmist.

Peet

"Peedis sisalduvad võimsad antioksüdandid aitavad võidelda vananemisilmingute vastu, muutes naha pringiks ja nooruslikuks," ütleb Snyder. Selles sisalduv kombinatsioon vitamiinidest ja mineraalidest (foolhape, A-vitamiin, kaalium ja magneesium) stimuleerib rakkude uuenemist, kaitstes nahka enneaegse vananemise ja kortsude eest. Snyder soovitab seda juurvilja lisada hommikusmuutisse koos õuna ja mõne ingveriviiluga. Tulemuseks on tõeliselt efektiivne kehale ja nahale puhastavalt mõjuv smuuti.

Viigimarjad

Viigimarja pisikesed seemned sisaldavad toitaineid, mis aitavad puhastada seedetrakti toksiinidest ja jääkainetest, mis Snyderi sõnul takistavad olulistel toitainetel nahani pääseda. "See protsess on aga äärmiselt oluline sisemise sära täiustamiseks," märgib ta. Kuna viigimarjades sisaldub aga kõrgel tasemel loomulikku suhkrut, soovitab Snyder neid mõõdukalt tarbida.

Spinat

See tumeroheline supertoit sisaldab rohkelt A-vitamiini, mis on äärmiselt oluline juuste ja naha tugevdaja. "Spinatis sisaldub ka ohtralt C-vitamiini, mida on vaja nahas kollageeni tekkimiseks ja säilitamiseks," ütleb Snyder. Kasutegurite tõttu peaks spinat olema üks peamiseid koostisosi mahlades, smuutides ja salatites.

Datlid

Datlid sisaldavad palju kiudaineid, muutes need täiuslikeks keha puhastavateks snäkkideks. "Datlites leidub ka vaske, mis on oluline mineraal aitamaks kehal rauda omastada ning samuti aitab kaasa kollageeni ja punaste vererakkude tootmisele," ütleb Snyder. Boonuseks on datlid ideaalsed suhkruasendajad küpsetistes.

Allikas: Vogue US