Lõikan juukseotsi regulaarselt, aga need lõhenevad ikkagi. Mis aitaks?
Juukseotste lõhenemist soosib pidev kuumtöötlemine ja kanged viimistlus­tooted, eriti kui sul on juba loomult habras ja peen juus. Hoolitse juukseotste eest toitvate õlide ja maskidega ning piira kuumtöötlemist, k.a föönitamist.

Millised tooted annavad juustele kõige kauem püsiva kohevuse?
Kanna ettevalmistavat toodet, nagu vaht või volüümisprei, juba niisketesse juus­tesse ning föönita juukseid pea alaspidi või koostöös rullharjaga. Suureks abiks on volüümipuudrid ja isegi kuivšampoon. Neid tasub kasutada ka enne juuste tupeerimist, kuna need lisavad karvale tekstuuri ja soengule hoidvust. Märka­matult tõstavad juuksejuuri mini-krepp­tangid. Viimistlustoodetega, nagu lakk, ei tasu hoogu minna, sest need võivad vastu­pidise efekti anda ning juuksed pigem raskeks ja kurnatuks muuta.

Kas igapäevane pesemine kahjustab juukseid?
Ei kahjusta, kui kasutad leebet šampooni ja mitte liiga kuuma vett, kuid soovitatav oleks juukseid pesta siiski harvem ning värskendada neid vahepeal kuivšampooniga.

Mida teha, et juuksed nii kiiresti rasuseks ei muutuks?
Pese juukseid pigem 2–3 korda nädalas kui iga päev, kasutades vahepeal vajaduse korral kuivšampooni. Hoia käed juustest eemal ja vaheta vähemalt kord nädalas padjapüüri. Pese juukseid leige veega ning katseta n-ö vastupidist pesemist – tee enne niisutav palsamiseanss ja lõpeta šampooniga. Vaata üle tooted, mida kasutad: ehk on need sinu juuksetüübi jaoks liiga rasked ja rammusad?

Kuidas kõige nutikamalt varjata asjaolu, et mul pole olnud aega juukseid pesta?
Kuivšampoon on suureks abiks juustele värskema ja puhtama, isegi kohevama ilme andmiseks. Teine variant on panna juuksed silutud kinnisesse soengusse, mida on niikuinii hõlpsam teha n-ö teise või kolmanda päeva juustega.

Kas föönitamine on juustele kahjulik?
Õhu käes kuivamine on juustele kõige meeldivam variant, kuid arusaadavalt pole see alati võimalik. Ära föönita juukseid liiga lähedalt, kasuta jahedamat õhku ning ära suuna ette kummardudes fööni alt üles. Hea nipp on keskenduda föönitamisel juuste juurtele ja keskosale ning säästa otsi, mis uksest väljumise ajaks niikuinii ise kuivada jõuavad.