Olulist rolli mängib teadlikkuse kasv — noored teavad, et kui täna oma naha eest hoolt kanda, tehakse ära eeltöö selleks, et vanemas eas nooruslik välja näha. Olen kohtunud kaksikutega, kes on 48aastased. Üks neist hoolitses oma naha eest ülimalt hästi, teine ei teinud midagi. Ja see, kes hoolitses, näeb kümme aastat noorem välja.

Milline teie toode on suurim hitt?
See oleneb vanusest. Üle 45aastaste seas on see “10 aastat nooremaks 30-päevaga” komplekt. Nooremate seas aga Morganna Elixir ja Bellatox. Mõlemis on palju sügavniisutavaid toimeaineid ja noored on väga teadlikud, et isegi rasune ja vistrikuline nahk vajab niisutust. Näiteks ühele 15aastasele tüdrukule kirjutas dermatoloog välja minu Bellatox seerumi, sest see sisaldab hüalüroonhapet.

Te kasutate oma toodetes tüvirakke, miks see vajalik on?
Tüvirakud võimaldavad saavutada toodetes kordi tõhusama toime, võrreldes tavaliste taimsete ekstraktidega. Tüvirakkude kasutamine on ka keskkonnasäästlik, sest taimi kultiveeritakse väikesel pinnal, ilma liigse veekulu ja väetisteta. Tüvirakke toodetakse laboritingimustes.

Põhjamaades puutume kokku külma, tuule, vihma ja muude ilmastikuoludega, mis näiteks Floridas probleemiks ei ole. Kuidas peaks põhjamaa naine enda naha eest hoolitsema?
Jah, toodete valik peaks olema kindlasti teine. Esmalt peab hoolitsema selle eest, et nahk oleks kogu aeg niisutatud ja just soojade rõivaste alt välja ulatuvate kehaosade (nägi, käelabad) jaoks võiks valida kvaliteetsed tõhusalt niisutavad kreemid. Teiseks, kuna põhjamaade inimesed ei saa palju päikest, siis on soov esimese päikesekiire saabudes kohe põsed päikse poole sättida, kuid tihti unustatakse kasutada päikesekaitset. Õigemini seda ei peeta vajalikuks. Päike aga vanandab nahka ja tekitab pigmendilaike. Päikese tekitatud kahjustusi on keeruline tagasi pöörata, neid on palju lihtsam ennetada. Morganna’s Alchemy toode puhul olen ka päikesekahjustustega naha peale mõelnud.

Kas kosmeetika saab päikesekahjustusi nii-öelda tagasi pöörata?
Jah. Tänu tüvirakkudele oleme saavutanud väga tõhusa antioksüdantse toime, mis aitab naha kahjustusi vähendada. Samuti on oluline tõhus niisutus ning pigmendilaikude korral ka nendega tegelemine. Küll aga ei tasu otsida ühte imekreemi, mis selle kõik korda saadaks. Ka minu tootevalikus on hoopis hooldus, „10 aastat nooremaks 30 päevaga“, milles on lausa 4 erineva otstarbega toodet, mis koostöös aitavad nahka noorendada.

Millisel eluhetkel otsustasite keemikuna keskenduda just kosmeetikale?
Ma olen kosmeetikavaldkonna keemik olnud juba 25 aastat. 12 aastat tagasi lahutasin ma abielu, mu lapsed olid väikesed ja mul oli väga kõrge ametikoht, pidin olema tööl 12-14 tundi päevas. Üksi jäädes ei saanud ma enam lastega piisavalt aega veeta, mis päädis sellega, et tulin töölt ära. Niisama kodus ma istuda ei soovinud ja nii saigi alguse Morganna’s Alchemy — minu koduköögist.

Kui kaua võtab ühe toote valmimine ideest lõpptooteni?
Mu tädi kasutas Botoxit ja rääkis, et iga kord kui ta käib Botoxit süstimas, on tal nädal aega pärast seda gripilaadsed sümptomid. Ta tahtis Botoxi tarbimist vähendada, aga mitte täitsa ära lõpetada. Tegin talle eliksiiri, mille sees kasutan tuimestava toimega parakressi taime. Ta oli sellest vaimustuses, jagas seda sõbrannadega, kes omakorda said oma iluteenindajatelt kiita, et nende nahk näeb võrratu välja. See andiski mulle lõpuks tõuke, et hakata sellega suuremalt tegelema. Esimese toote välja töötamine võttis aega peaaegu aasta. Aga see on mu suur kirg ja kutsumus! Naudin seda, kui teised saavad nautida mu töö vilju.

Morganna’s Alchemy sarja tooteid testisid ka eri vanuses naised.

Keilit, 26. Naisteka peatoimetaja
Morganna C-vitamiini seerum muutis naha mõnusalt siledamaks ja peitis ära ka mu nahka katvad armid ja poorid. Mõtlesin, et olen veel liiga noor sellise toote jaoks, mis vananemisilminguid peidab, aga ehk on just õige aeg neid kasutama hakata, sest avastasin juba esimesed joonekesed oma silmade ümbert, mida seerum peita aitas. Toode töötab pisut nagu üks hea meigialuskreem, sest ta ühtlustab nahka ning meik jääb nahale kaunim ja püsivam.

Morganna`s Brew Cleanseri näol on tegemist tõesti õrna näopuhastusvahendiga. See kandub mõnusalt üle kogu näo ja puhastab naha. Mis kõige parem — seda pole tüütu maha loputada, vaid natukene vett ja toode on läinud. Minu ilurutiin näeb ette, et eemaldan igal õhtul meigi esmalt näopuhastuspiima ja seejärel veel toonikuga ning vaht sinna lõppu sobib imehästi, et viimanegi mustuseraas nahalt eemaldada. Pärast puhastamist on nahk meeldivalt puhas ja pingul ning saan asuda järgmiste sammude juurde (seerumid ja kreemid).

Ruth, 44. Oma maitse peatoimetaja ja treener
Erinevalt eakaaslastest ei muretse ma väga sellepärast, et mu näkku on lisandunud kortse või et nahk vananeb. Nii võtsingi neid kreeme proovida teatud ükskõiksusega. Minu ainus kiiks on see, et olen kreemide lõhna suhtes ülipirtsakas — mulle peab kreemi lõhn 100% sobima. Nii ma siis esmalt nuusutasin noorendava sarja läbi. Kõige rohkem meeldis mulle hoolduskomplektist Youthful Intense Collagen boosting serum’i lõhn. Seerum imendus hästi ega jätnud käsi kleepima, mis teinekord jubedalt häirib. Seerumiga jääb nahk pehme ja mõnus nagu beebipepu ning seda kasutaksin isegi tulevikus.

Kortsude vähendamiseks proovisin pikema perioodi vältel ära ka Defyage Reduces wrinkles, Minimizes pores geeli, mis kantakse peale seerumi järel ja õhtul. Oleks tahtnud harjumuspäraselt piirduda ainult seerumiga, sest geel näos oli öösel tekitas meigiga magamise tunde. Aga hommikul endale peeglist otsa vaadates leidsin, et nahk on veidi siledam kui ilma selleta.

Näohooldustehnika on vaba valik. Mitmel juhul valisin õhtuks hoopis Morganna’s Brew puhastusvahu ja läksin magama ilma muu lisahoolduseta. Brew puhastusvahul on see hea omadus, et teda kulub vähe, samas puhastab suure pinna, ta rahustab naha maha ja nahk jäi ööseks hingama.

Mari, 33. Naisteka toimetaja
Morganna`s Brew Cleanser: vaht on tõeliselt meeldiva ja leebe lõhna ning konsistentsiga. Seda kulub hämmastavalt vähe. Ühe pumbatäiega saab kogu näo mõnusalt vahule ja naha säravpuhtaks. Ei ole kahtlustki, et kõik meigijäägid on pärast pesu kadunud, sest nahk krudiseb puhtalt nagu pärast põhjalikku saunaskäiku. Erinevalt paljudest teistest kooriva toimega puhastajatest ei jäta see nägu kuivaks ega tekita ebameeldivat kihelust või kiskuvat tunnet, nii et tundlikule nahale vägagi õige toode.

Morganna Elixir noorendav kreem: pehme ja voolava konsistentsiga kreemi on hästi mõnus peale kanda — imendub imekiiresti ega jäta nahka kleepuvaks või rasvaseks. Kulub seda imevähe, ühest pumbatäiest on küll ja veel nii näole kui ka kaelale. Hommikul peale kandes ei tekkinud päeva jooksul rohkem vajadust niisutada, nahk sai kõik vajaliku isegi seerumita. Lõhn on tuntav ja üsna tugev, aga meeldiv ning õnneks hajub nahale kandes päris kiiresti. Oluliselt pinguldavat efekti veel ei täheldanud, küll aga seda, et nahk oli särav ja värske. Usun, et pimedal ja külmal sügisel on selline võimas niisutaja vajalik abimees!

Morganna`s Neckcollette luksuslik kreem lubab pinguldada nahka kaelal ja dekolteel. Igal juhul on tegu väga tubli niisutajaga, mis minu meelest sobib pigem väga kuivale ja hoogsalt vananemismärke ilmutavale nahale. Minu jaoks oli see pisut liiga intensiivne, nahk jäi rasune ja tundus, et ei võta kogu kreemi headust vastu. Võib-olla viie aasta pärast proovides on jutt teine. Suured plusspunktid pakendi eest — eelistan alati pumbaga pudelis kreeme, mis on hügieenilised ja disainitud nii, et viimsegi tilga saab kätte.

HEAD PAKKUMISED

Morganna’s Alchemy tooted leiab Tradehouse ja Beautyfor kauplustest ning Rosena.ee e-poest. Kasutades Rosena e-poes tellimuse vormistamisel sooduskoodi MORGANNA, on kõik tavahinnaga tooted -20%.

Morganna’s Alchemy innovatiivsete taimsete tüvirakkudega hoolduskomplekt „10 aastat nooremaks 30 päevaga“ superpakkumine — ostes ühe 50 ml toodete komplekti, lisame meie teise kingituseks (kingitus väärtusega 160 €).


Jaga
Kommentaarid