Olgem ausad, me kõik oleme selles patus süüdi. Selgub aga, et kui ripsmetele kõige viimasena keskendud, kiirustad tõenäoliselt juba uksest välja ega tegele asjaga vajaliku pühendumusega. Sa ei keskendu iga ripsmekarva tõstmisele ja ühtlustamisele, ei valmista ripsmeid piisavalt ette ega oota tuši kuivamist. Lisaks jäävad kiirustavatel inimestel tihtipeale ripsmed juurte juurest sootuks värvimata. “Seetõttu tuleb silmameigi tegemist alustada ripsmetušist, keskendudes justnimelt juurele. Seejärel saad edasise meigi käigus lau pealt sinna võib-olla kogemata sattunud üleliigse tuši eemaldada või lauvärvi sisse hajutada,” soovitab Neil Young.

2. Keskendud liialt silma ühele küljele (või sellele silmale, mis paremini välja tuleb)

Kuna me oleme kõik kas vasaku- või paremakäelised, siis on täiesti tavaline, et emma-kumma silma meikimine paremini välja tuleb. Kui tahad aga, et su silmad näos võrdselt särama lööks, pead lihvima justnimelt “ebamugavama” silma kujundamist. Lisaks tuleb osutada võrdset tähelepanu nii silma sise- kui välisnurgas asuvatele karvadele, alustades alati silma välisnurgast. “Kui su ripsmed kipuvad kokku kleepuma, aitab neid eraldada see, kui tõmbad algul harjaga ripsmete pealt suunaga alla ning seejärel koolutad, tõmmates harjaga altpoolt suunaga üles,” õpetab Young.

3. Ei pööra piisavalt tähelepanu igale ripsmekarvale

Kuigi iluideaalid on erinevad ning trendid vahelduvad, siis üldiselt loetakse ebaõnnestunud tuši kasutamiseks seda, kui ripsmekarvad on omavahel kokku kleepunud ning ulatuvad ämblikujalgu meenutades pikalt ja ebaühtlaselt igasse ilmakaarde. Et seda olukorda vältida, tasuks tähelepanu pöörata ripsmekarvade eraldamisele. Neil Youngil on selleks oma võte: “Kujutle, et su silm on kui kellatabloo ülemine pool — silma keskel pupilli juures on kell 12, vasakul 9 ja paremal 3. Jaota silm tundideks ja värvi hoolikalt iga tunni kaupa.” Lisaks soovitab Young enne värvima hakkamist liiga märja tušiharja vastu salvrätikut kuivemaks pühkida ning ripsmed pärast tušiga värvimist kuiva harjaga üle tõmmata, et iga karv eralduks, saavutades sel viisil loomulikuma tulemuse.

4. Kardad värve

Kui sinu jaoks on kriiskavalt erksad lauvärvid vastuvõetamatud, on see täiesti mõistetav — paljude jaoks on naturaalne välimus ületamatu ning hetketrendid toetavad samuti üha enam loomulikult säravat jumestust. Kui sa aga siiski tahad silmameiki veidi vürtsitada, tasub otsida abi värvilistest ripsmetuššidest — meigimaailmal on sulle nii palju enamat pakkuda kui lihtsalt must tušš. Neil Youngi sõnul aitab see lausa su loomulikku silmavärvi rõhutada, kui värvida alumised ripsmed värvilise tušiga ning alumiste ripsmete alla õrnalt heledat lauvärvi hajutada. "Kõigi silmavärvidega kõige universaalsemalt sobituv on burgundiapunane tušitoon,” kinnitab Young.

5. Väldid veekindlat tušši

Kuigi veekindel tušš võib tundlikele silmadele keeruliseks katsumuseks osutuda vängemate meigieemaldite tõttu, siis tegelikult kingib justnimelt veekindel vahend sulle vastupidavama tulemuse. Näiteks, kui sul on loomupäraselt sirged ripsmed ja sa neid alatasa koolutad, aitabki veekindel tušš rutem kuivades lukustada koolutajaga antud kaarja kuju kindlalt ripsmesse. “Kui sa pärast koolutamist kasutad tavalist veega eemaldatavat tušši, mis lisaks kõigele veel tekstuurilt liiga märg, siis see vajutab ripsmekarva sirgeks tagasi,” selgitab Neil.

Jaga
Kommentaarid