Liiga tugev juuksekumm põhjustab juuste katkemist, eriti siis kui oled tihe salgutaja, mis muudab kiharad veelgi nõrgemaks. Kui oled üks neist, kes ei salli lahtiseid juukseid, siis leia juuste kinnitamiseks veidikene leebem alternatiiv, mis ei kisu ega lõhu neid.

Investeerid kõik oma raha juuksurisalongi

Leiad end liiga tihti juuksuritoolist, kulutades meeletuid summasid, kuid ei raatsi investeerida vajalikesse ja õigetesse hooldusvahenditesse, et kiharad saaksid ka kodus väärilist hoolitsust? Kui tundsid end ära, siis on aeg ka oma kodus olev iluarsenal üle vaadata ning muretseda juurde puudeolevad tooted nagu näiteks juukseõli, -mask ja kuumakaitse.

Maskitad vaid oma nägu

Aga miks mitte ka juukseid? Kui leiad aega, et oma nägu hooldada, siis ära unusta ka oma juukseid, mis vajavad samuti põhjalikumat niisutust. „Maskita nägu ja juukseid samaaegselt või katseta kui osav multitasker sa oled ning pane mask juustesse enne mõnd sellist tegevust, mille vältel on juuksed kinni ning pärast mida saad pesema minna, nagu näiteks kodune treening,“ teab Dove’i brändijuht Paula Elksne soovitada.

Kammid juukseid pärast pesu, mitte enne

Juuksed on märjana kõige õrnemad ning kipuvad just siis kammides katkema. Kui juustes on enne pesema minekut meeletud pusad, siis kammi need kindlasti eelnevalt lahti. Märgade juuste kammimisel on soovituslik kasutada laiade vahedega kammi või spetsiaalselt niiskete juuste jaoks loodud harja.

Oled truu vaid ühele šampoonile

Tuhmunud ja elutute juuste üheks põhjuseks võib olla liigne kiindumine konkreetsesse šampooni, mis on sind igapäevases ilurutiinis teeninud juba aastaid. „Juustele tuleb aegajalt anda uut värskust, et need ühe kindla tootega ära ei harjuks. Ideaalsesse juuksepesu arsenali võiksid kuuluda mitme erineva toimeainega šampoonid nagu näiteks niisutav, volüümi andev ja juuksevärvi kaitsev,“ soovitab brändijuht.