Meriti ümara näokuju puhul sobivad ideaalselt need kolm tukastiili. Leia skeemilt oma näokuju ja vaata, milline tukk sobib just sinule.

„Tukk on suurepärane aksessuaar näokuju pehmendamiseks ja välimusele viimase lihvi andmiseks,” räägib Helen, lisades, et tukal on erinevaid vorme, alates klassikalisest otse lõigatud versioonist mikro-, A-kujulise ja järkus eksemplarini. „Tuka lõikamisel tuleks kindlasti arvesse võtta näokuju, juuste tekstuuri, pööriseid ning seda, millises suunas karvad loomulikult langevad. Siin on mõned näokujuga seotud kuldreeglid.”

Tukk igale näokujule
1. Ovaalne näokuju (Sienna Miller)

Nägu on pigem piklik ja kitsas, puuduvad teravad näojooned. Ovaalsele näokujule sobivad kõik soengud.

Soovitus: täidlane tukk sobib sulle ideaalselt. N-ö pehmema välimuse saavutamiseks võib tukka õhendada (fileerida), et üleminek tukast soengule ei oleks nii konkreetne. Ka katsetamiseks on küllaga ruumi.

Ei soovita: sümmeetriline näokuju on ideaalne erinevateks lõikusteks, seega pole ühtegi soengut, mida kindlasti ei soovitaks. Tuleks vaid jälgida, et üldpilt oleks ilus ja komplimente teeniv.

Tukk igale näokujule
2. Südamekujuline ja n-ö tagurpidi kolmnurkne näokuju (Kourtney Kardashian, Reese Witherspoon)

Südamekujulist näokuju eristab juuksepiir, mis on, nagu nimigi ütleb – südamekujuline. Mõlema näokuju puhul on tunnuseks laiem otsmik ja kitsas lõug.

Soovitus: ideaalselt sobivad viltused tukad, mis jätavad pehmema üldmulje. Samuti on head keskelt lahknevad, lõuajooneni ulatuvad pikemad tukad, mis varjavad südamekujulist juuksepiiri.

Ei soovita: tugevaid sirge lõikega tukki, mis muudavad näo rangemaks.

Tukk igale näokujule
3. Kandiline näokuju (Olivia Wilde)

Näo pikkus ja laius on üldjoontes sama, lõuajoon tugev.

Soovitus: kõige paremini sobivad ümara äärega tukad, mis pehmendavad näojooni. Tukk võiks lõppeda õrnalt ja õhuliselt kulmujoone all, tihedam osa võiks langeda külgedele. Näoga sobib ka pikk küljele ulatuv tukk.

Ei soovita: vältida võiks igas pikkuses tihedaid ja sirge joonega tukkasid, sest need rõhutavad kandilist näokuju.

Tukk igale näokujule
4. Ristkülikukujuline näokuju (Kate Winslet)

Nägu on piklik, laia lõua ja otsmikuga.

Soovitus: A-kujulised tukad ehk tukad, mis on keskelt pisut lühemad ja äärtest pikemad. Sobivad ka küljele langevad ning sirged kulmudeni ulatuvad tukad.

Ei soovita: lühikesi mikrotukkasid, mis muudavad näo piklikumaks.

Tukk igale näokujule
5. Ümar näokuju (Ginnifer Goodwin)

Täidlasemad põsed, pehme ja ümar lõuajoon.

Soovitus: sobivad lühemad, õhendatud tukad, mis nägu pikendavad. Ideaalsed on ka lühemad, küljele langevad või ümara äärega tukad.

Ei soovita: sirge tuka puhul peab arvestama, et see muudab näo täidlasemaks. Lisaks ei tohiks tukk lõppeda põsesarnal, kuna see on ümara näokuju puhul kõrgeim punkt – sinna langevad juuksed teevad näo veelgi täidlasemaks.

Tukk igale näokujule
6. Kolmnurkne näokuju (Kelly Osbourne)

Lai lõug ja kitsas otsaesine.

Soovitus: paksud ja ümarad, kulmudeni ulatuvad tukad, mis hoiavad näoproportsioonid tasakaalus. Selline tukk pehmendab teravaid näojooni.

Ei soovita: liiga kandilist tukka.

Tukk igale näokujule
7. Teemandikujuline näokuju (Selma Blair)

Kitsam otsaesine ja teravam lõug. Põsesarnad on näo kõrgeimad kohad.

Soovitus: diagonaalis pikalt langev tukk toob välja põsesarnad ning loob illusiooni ovaalsest näokujust. Lisaks sobivad hästi keskelt lahknevad ja mikrotukad.

Ei soovita: pikad, sirged ja tihedad tukad teevad otsmiku pisemaks. Kindlasti peaks ka jälgima, et diagonaalis lõigatud tukk poleks liiga lühike.

Tukk igale näokujule
8. Kõrge otsaesine (Kerry Washington)

Laup on kõrge ja juuksepiir algab kaugemalt.

Soovitus: pikem õhem tukk.

Ei soovita: lühike tukk teeb näo ja otsaesise veel kitsamaks.

.
9. Kitsas otsaesine (Fergie)

Otsmik on kitsas ja juuksepiir ulatub madalale.

Soovitus: tukk võiks alata juuksepiirist kaugemalt ehk n-ö poolest peast. See loob illusiooni, et otsaesine on kõrgem, muutes nägu sümmeetrilisemaks. Sobivad ka küljele langevad tukad, mis tekitavad asümmeetrilise efekti, ning lühikesed tukad, mis muudavad näo piklikumaks.

Ei soovita: silmini ulatuvat tukka, sest see teeb näo veelgi „lühemaks”.

Väljakasvatamine

.

Tuka väljakasvatamine võib võtta kuid, mistõttu on parim viis selleks lõigata tukk kahele poole järku. Tukka õhendades sulandub see ülejäänud soenguga ning muudab eri pikkuses juuste ülemineku sujuvamaks.

Alati on hea võtta abiks klambrid. Praegu on efektsed juukseaksessuaarid ka väga moes.

KRISTALLIDEGA JUUKSEKLAMBER 4.99 Expressions

Siidrätikud ja pehmed juuksekummid ei lõhu juuksekarvu. Lisaks on rätik stiilne viis kinnitada juukseid päevitamiseks.

JUUKSEKUMM 19.99 Hella Hair

RÄTIK 12.99 s.Oliver Red Label

Kui tukk on peaaegu ninani, proovi pealaele kinnitatud samuraistiilis patse ja muid punutisi, mis annavad üldisele välimusele mängulisust ja on toredaks vahelduseks tavapärasele soengule.

Kui tunned, et pole tuka lõikamiseks veel päris valmis või soovid välimust vaid üheks õhtuks muuta, kasuta juukselisandeid.

JUUKSELISAND 81.90 Clip-In Fringe Human Hair

Hooldus

Tukka tuleks õige pikkuse hoidmiseks trimmida iga 4–5 nädala tagant. Kui juuksekasv on kiirem, võid tukka kodus ise maniküüri­­kääridega tasandada. Jälgi vaid, et lõiketera oleks suunaga üles.

Väldi tuka lõikamist märjalt. Juuste kuivades võib tukk muutuda lühemaks ega pruugi vastata oodatud tulemusele.

Pese juukseid tihemini, kuna tukk võib muuta otsmiku rasuseks. Abiks on ka kuivšampoon.