Viimistlustooted juustest välja

Maarika Heering mainib, et kuigi viimistlustooted on meil igal sammul abiks, tuleb need sügavpuhastava šampooniga välja pesta. „Kuivšampoonid ja juuksepuudrid ummistavad peanahka. Alahinnata ei tasu juuksevahtu, juuksevaha ja juukselakki. Kevadel tuleb arvestada, et lisaks õhusaastele on ka palju õietolmu ja see kõik kinnitub juustele. Selleks, et peanahk saaks hingata, tuleb appi sügavpuhastav šampoon.”

Kiika üle oma toidulaud

Muide, päevas langeb välja 80–100 juuksekarva, seega ei tasu kohe paanikasse minna. Kui juuste väljalangemine muutub aga silmanähtavalt suureks, oleks tähtis vaadata üle oma toidulaud ja vitamiinivarud. Kui on raua- ja tsingipuudus, võib see vabalt ka juuste tervist mõjutada. Samuti mõjub drastiliselt alatoitumus.

Maarika Heering soovitab juuste väljalangemise puhul külastada perearsti, kes võtab vajalikud vereproovid. Nii nagu tasub hambaarsti külastada väikese augu puhul, tuleks ka juuste väljalangemist ravida kohe, kui see ilmneb.

Kuidas probleemile punkt panna?

Tänapäeval on palju võimalusi, kuidas juuste väljalangemisele punkt panna. „Sõltuvalt probleemist kirjutavad arstid ravimeid. Väga häid tulemusi annab peanahale mõeldud mesoteraapia. Kindlasti võib proovida erinevaid juuste väljalangemist pidurdavaid šampoone, ampulle ja geele. Kuid nende puhul on äärmiselt tähtis järjepidevus, siis tuleb ka tulemus. Nende kasutamine on äärmiselt tõhus, kuid seda võib võrrelda trenniga – kes käib vaid ühe korra trennis, see saledaks ei saa.”