Vali kerge BB-kreem

Meelis Krik soovitab noortel kasutada pigem kergeid jumestustooteid ja lähtuda motost: vähem on rohkem.

Kui ilmtingimata on vaja nahka katta, siis võiks valida kerge BB-kreemi, mis on õhuke ja läbikumav. "Noorel nahal on roosa pigment olemas, õhuke BB-kreem aitab seda vajadusel katta. Kindlasti ei peaks tugevaid jumestuskreeme kasutama."

Oluline on teada, et ülipopulaarsed matid huulepulgad ei ole sugugi niisutavad. "Vastupidi, paljud neist kuivatavad meie huulenahka, mis on näonaha kõige õrnem osa. See tähendab, et huuled on kogu aeg haiged. Seega kasutage mattide huulepulkade asemel matti huulepliiatsit, mis sisaldab näiteks avokaadoõli, mis samal ajal hooldab huuli. Katke terve huul huulepliiatsiga ja tulemus on sama, kuid see säästab huuli lõpututest lõhedest."

Võtke parimatest eeskuju!

Kui noorel on probleeme aknega, siis ei tuleks pöörduda kosmeetiku, vaid hoopis nahaarsti poole. "Seal tehakse selgeks, milline on näonaha seis ja mida nahk täpselt vajab. Kõige suurema karuteene teeme endale siis, kui hakkame ise diagnoosi panema ja punne pigistama. Siin on vaja aga lapsevanema tuge, sest laps ise ei oska ju arsti poole pöörduda."

Kõige olulisem on aga õhtul meik maha võtta ja nahka kergelt turgutada. Sageli on noored juba hommikul meikimisele nii suurt rõhku pannud, et õhtul võib selle mahavõtmine sootuks ununeda. Paraku algab naha tervis selle eest hoolitsemisest. Sestap soovitab Meelis Krik noortel ka kosmeetiku juurde minna, sest esimesed kiuslikud komedoonid võivad nahale ilmuda juba 10-aastaselt. Kui komedoon nahal pikalt pikutab, siis muutub poor aina suuremaks ja põletikulised vistrikud ei ole sellest enam kaugel.

Meelis Krik toob tuntud eestlastest eeskjuks lauljatar Getter Jaani, kes on õppinud meigikunstnikuks, kuid käib sageli ilma meigita. Teine, kes väärib Kriki sõnul imetlust, on Liis Lemsalu, kes käib tavaelus ringi väga minimalistliku meigiga. "Võtame ikka parimatest eeskuju! Seda enam, et nahk on väga pika mäluga ja jätab kõik meelde. Kuidas me teda noorena kohtleme, seda näeme ka tulevikus peeglisse vaadates."