Ära unusta koorimist!
See on lihtne: õrn näonaha koorimine eemaldab surnud naharakud, muutes jume siledaks, ühtlaseks ja justkui valgustpeegeldavaks. Seda tulemust aitavad saavutada nii koorivad puhastustooted kui elektrilised näopuhastusharjad.

Proovi niisutavat kangasmaski
Ühest niisutavast kangasmaskist piisab, et muuta näonahk pringiks ja säravaks. Kui sinu näonahk on aga eriti kurnatud ja jume tuhm, võid maski teha ka kaks korda. Kasuta üht, kui vannis lõõgastud ning kanna näole järgmine umbes tund aega hiljem, vahetult enne magamaminekut. Nii on sinu näonahk hommikuks tugevalt turgutatud.

Masseeri nahka
Täpselt nagu peanaha massaaž aitab juustele veidi elujõudu anda, ergutab näomassaaž vereringet ja paneb su särama. Kasuta veidi näoõli ning alusta massaaži kõrvade alt, täpselt näo ja kaela vahelt. Sõrmeotsega ringjaid liigutusi tehes masseeri neid punkte ühe minuti jooksul. Tee nüüd sama, liikudes mööda kaela lõua keskele, seejärel ümber huulte, põskede ning lõpetuseks jõuad meelekohtadele ja otsaesisele. Tee ringjaid liigutusi alati suunaga üles- ja väljapoole, mitte vastupidi.

Jäine värskendus
See nipp tuleb ikooniliselt supermodellilt Kate Moss. Intervjuus väljaandele The Sunday Telegraph paljastas naine, et tema parimaks ilunipiks on tehnika nimega jäävann. "Täida kraanikauss jääkuubikutega, jääkülma veega ja kurgiviiludega ning hoia nägu selle sees nii kaua kui suudad," sõnas naine. See ei tundu küll kõige meeldivam protseduur, kuid äratab su koheselt üles ja muudab naha värskeks.

Võta vitamiine
Terved juuksed, nahk ja küüned vajavad vitamiine, mineraale ja aminohappeid. "Nahahooldustooted töötavad pindmiselt, kuid tõeline mõju tuleb siiski seestpoolt," ütleb raamatu "The New Health Rules" autor Frank Lipman. "Toidulisandid toimivad seestpoolt, aidates parandada vitamiinipuudust ja organismi tasakaalustada."

Joo rohelist smuutit
Rohelised smuutid ja värsked mahlad sisaldavad ohtralt mineraale ja antioksüdante, muutes need võimsateks multivitamiinideks. "Toitained imenduvad läbi mahlade ja smuutide kiirelt vereringesse ja jõuavad seeläbi ka naharakkudeni," selgitab Lipman. Staaride seas armastatud nahahooldusspetsialist Joanna Vargas ütleb, et rohelised mahlad on tema kõige olulisem soovitus kõigile, kes soovivad klaari ja säravat nahka. "See on hea asendus pärastlõunasele kohvile ja sellel on silmnähtav mõju sinu nahale. See stimuleerib lümfiringet ja varustab nahka hapnikuga."

Lipman soovitab valida sellised rohelised mahlad ja smuutid, kus on puuviljade asemel rohkem juurvilju, et vältida liigset suhkrut. Headeks lisanditeks on ka sidrun ja ingver.

Söö kurki
Korda meie järel: nahk saab särada vaid siis, kui see on korralikult niisutatud. Lisaks sellele, et kurgid maitsevad hästi ja sisaldavad vähe kaloreid, on neis ka palju vett. "Kurgid mõjuvad kehale nii niisutavalt kui ka jahutavalt. Hea keha niiskustase on esimene reegel, kui rääkida kauni näonaha saavutamisest," ütleb Lipman. Söö seda nii palju kui võimalik ja lisa ka mahladele.

Söö avokaadot
Nahk vajab rasvu, et olla toidetud ja särav. Avokaadod varustavad keha kasulike rasvhapetega, mis just seda saavutada aitavad. "Avokaadod on ühed parimad looduslikud toitainete allikad, sisaldades palju kasulikke rasvhappeid, mis muudavad naha pringiks, niisutatuks ja säravaks," selgitab Lipman. Avokaado muudab ka smuutid kreemjaks ning lisab vaid õrnalt maitset.

Tee kodune näomask
Lisaks avokaadode söömisele soovitab Lipman sellega ka näomaski teha. "Purusta kahvliga üks avokaado, lisa üks teelusikatäis mett ja kaks teelusikatäit kuuma vett ning kanna näonahale," õpetab ta. "Väldi silmade ümbrust ning lase sel toimida 10 minutit."

Vargas soovitab retsepti, mis toimib ka vananemisvastaselt. See koosneb kuuest teelusikatäiest greibiseemne õlist, kahest tilgast roosiõlist, ühest teelusikatäiest meest ja viiest teelusikatäiest jahvatatud mandlitest. "Greibiseemne õli on suurepärane antioksüdant, roosiõli taastab sära, mesi niisutab ja võitleb kortsude vastu ning jahvatatud mandlid koorivad õrnalt. See on ideaalne kõigile, kelle jume on väsinud ja tuhm," ütleb ta ja soovitab maski nahal hoida 20 minutit.

Allikas: Byrdie