Seene peamised kasvukohad paiknevad tammede, jalakate ja harvem vahtrapuude läheduses. Seen võib kasvada üüratult suureks (kuni 40 kg) ning on võimeline kasvama puujuurel veel aastaid pärast puu kärbumist. Looduses on seen võrdlemisi haruldane, kuid seda on lihtne kasvatada. Kunstlikult kasvatatud seente kaal siiski enamasti 1 kg ei ületa. Üldiselt looduslikke kasvukohti aga ei avaldata ja see väärtuslik teave antakse edasi alles pärandusega.

Maitake-seenest ekstrakti valmistamiseks tuuakse toorainet peamiselt Jaapanist. Orgaaniliselt kasvav seen sisaldab mitmeid vähivastase toimega polüsahhariide, kiudaineid, kaaliumit, magneesiumit, kaltsiumit, D-vitamiini ning B-grupi vitamiine.

Eelkõige aktiveerib maitake-seen immuunsüsteemi. Seda soovitatakse kroonilise väsimuse sündroomi, keskkonnamürkidest põhjustatud vaevuste, vähi ja teiste immuunsüsteemi haiguste, sh AIDSi puhul. Lisaks aitab taim stabiliseerida vererõhku ja veresuhkru taset, see on kasulik maksapõletiku korral ning suurendab fertiilsust.

Maitake-seen

Lühidalt öeldes peetakse maitake-seent üheks tõhusaimaks vähki ennetavaks ja immuunsüsteemi tugevdavaks aineks. Maitake stimuleerib T-rakkude ja makrofaagide tööd, mis tapavad vähirakud. Uuringud ütlevad, et maitake „programmeerib vähirakud enesetapule“.

Näonahale mõeldud toodetes kasutatakse seeneekstrakti eelkõige sel põhjusel, et see toetab naha kaitsevõimet ja aitab hoida naha tervena. B-vitamiini on tarvilik nahakoe moodustamiseks, armkoe paranemiseks ja rakkude hapnikuvahetuseks. Vitamiin B5 tõstab kortisooni taset, mis kaitseb enneaegse vananemise ja kortsude tekkimise eest. D-vitamiinil on oluline roll naharakkude moodustumisel ning uuenemisel ja vabade radikaalide neutraliseerimisel. Kaalium aitab hoida naha niiskustasakaalu. Maitake-seenega nahahooldustooted on toitva, rahustava ja niisutava toimega.

Lisaks kasulikele omadustele nahale ja tervisele on maitake-seenel rikkalik, sügav ja nüansirohke maitse ning seda peetakse üheks maailma kõige tervislikumaks toiduaineks.

Eestis leidub seda Lõuna-Korea ilubrändi It’S SKIN toodetes ning organismi tugevdamiseks võetakse maitake-seent sisse ka ekstrakti ja pulbrina.