„Ma arvan, et hea lõikus ja õigete viimistlustoodete kasutamine kaunistab igat meest isegi rohkem kui mistahes kallis või kvaliteetne aksessuaar,” ütleb viis aastat tagasi Melbourne’is barber’i-kultuuri ja ajalooga tutvunud ning täna Eestis meestejuuksurina tegutsev Teresa. „Eesti mees on aga pigem praktiline kui väga trenditeadlik. Talle meeldivad soengud, millega ei pea iga päev palju vaeva nägema.” Kuigi erandeid kohtab suurlinnades naiste kiuste pea igal sammul. Meie õnneks ja lohutuseks lisab meestejuuksur, et julgus katsetada erinevaid lõikusi on viimastel aastatel koos habeme kasvatamise populaarsusega tõusnud.

Mis on kõige populaarsemad valikud, millega mehed juuksuritooli maanduvad?
Mehed, kes käivad iga kord erineva juuksuri juures, ei tea tihti, mida nad tegelikult soovivad ja ütlevad lihtsalt mugavusest, et lõikame lühemaks. Täiusliku tulemuse saab aga alati sama juuksuri juures käies, kes õpib tundma püsikliendi juuksekasvu ja isiklikke harjumusi. Soengu valimisel mängib rolli seegi, kuidas oma juukseid igapäevaselt kohtled: kas kasutad fööni või viimistlustooteid, armastad kanda mütsi või habet? Ka see peab valitud soenguga kokku sobima ning habeme kasvatamisel soovitaksin olla järjepidev, hooldada seda õliga ja hoida see pigem lühem ja tihedam, kui lasta sellel läbipaistvaks venida.

Kas ja kui tihti tulevad mehed juuksuri juurde eelnevalt välja otsitud pildiga, paludes identset tulemust?
Mõned aastad tagasi oli see vist isegi populaarsem kui nüüd. Meie mehed leiavad üldiselt inspiratsiooni jalgpalli- või filmimaailmast. Olen tähele pannud, et tihtilugu on pildil olev mees ka palja ülakehaga ja küllaltki mehise olekuga. On olnud ka olukordi, kus pidin mõnele selgitama küll, et pildil oleva soenguga ikka päris sama nägu kaasa ei saa.

Mis on selle hooaja suurimad märksõnad meestesoengute maailmas? Olen ise täheldanud, et kõige parema ülevaate meeste trendisoengutest saab jalgpalli-MM-i vaadates. Seega julgen arvata, et mullet'id tulevad peagi moodi tagasi.

Mulle endale meeldivad väga nii-öelda stiilipuhtad mehed – nendes on see kindlus, mis aitab erinevad lõikused ja soengud välja kanda ning nad on alati valmis katsetama. Kuigi millegipärast tundub mulle, et eesti mees ei ole väga enesekindel. Samuti häbeneb ta väga enda taanduvat juuksepiiri või hõrenevat pealage ja ei julge palju soovida. Nendele soovitan ma sellest lihtsalt üle olla. Geenide vastu me ei saa ning pigem ajada nina pisut rohkem püsti ja nautida iseärasusi, mis meid paratamatult aastatega saadavad.