On teada stressihormooni kortisooli ja magamatuse vaheline seos. Unetuse korral eritub seda hormooni suuremas koguses, mis põhjustab näljatunnet (seda isegi piisavalt söönuna). Kortisool tõstab ka insuliini- ja suhkrutaset, mis kokkuvõttes soodustab kõhupiirkonna rasvumist. Nii et kui me piisavalt ei puhka, saame peale loppis näo ka loodusliku ujumisrõnga talje ümber!

Mida siis teha, et elada kaunina ja nooruslikuna? Kosmeetikabrändi Domina Elegans spetsialisti Hedwig Meidra sõnul toodab organism pidevalt uusi naharakke ja kõige produktiivsem on naha uuenemine öösel kella 1–3 vahel. Uni vähendab kortisooli mõju, mis põhjustab naha õhenemist, venitusarmide teket ja niiskuskadu. Uni ergutab organismis melatoniini ehk unehormooni tootmist, mis antioksüdandina võitleb vananemisilmingute ja kortsudega. Korralik ööuni tagab naha kasvuhormoonide tekke, mis aitavad kaasa kollageeni sünteesile ning tänu millele on nahk prink ja elastne.

Nahahooldus soodustab naha tervislikku toimimist ja on vajalik sõltumata naha seisukorrast. Eriti tasub tähelepanu pöörata öisele hooldusele. Siin tulevad mängu seerumid, mille koostis on mõeldud just sügavamate kihtide taastamiseks. Seerumid on toitaineterikkad ning nad annavad nahale energiat ajal, mil seda on kõige enam vaja.

Viis nippi, et ärgata ideaalse soenguga

Kui soovid säilitada kohevat föönisoengut ka teiseks päevaks, kanna juustesse veidi juuksevahtu ja kinnita pats klambritega pealaele sõõrikukujuliseks rõngaks. Kui aga ihaldad hoogsamaid laineid, tee väiksemad “sõõrikud” pea külgedele ning kinnita klambritega.

Kui tahad säilitada sirgete juuste efekti, keera juuksed kõrva tagant alustades ühtlaselt kokku ja kinnita klambritega, et vältida pusasid. Seo ümber pea siidsall.

Et ärgata peatäie surfilainelokkidega, punu kaks lõdvemat Prantsuse palmikut pea külgedele. Kui soovid tekstuuririkkamat soengut, lisa õrnatoimelist juuksevahtu. Jaota juuksed kuude salku ja keera näo suunast eemale krunnidesse, kinnita suurte juuksenõeltega.

Tõrksa tuka taltsutad nii: pärast õhtust pesu kinnita tukk salvräti ja klambritega, et see magades ning kuivades paigal püsiks. Tuka peab kindlalt paika panema enne magamaminekut. Hommikul käi kammiga läbi ja viimistle mati juuksepumatiga.

Sügavniisutus juustele. Alusta peapesu juukseotstest, liikudes peanahani. Lisa palsam või mask suurepiilise kammiga, et see ühtlaselt jaotuks. Pane pähe vannimüts või kasuta toidukilet, et mitte määrida voodipesu ning tugevdada mõju. Hommikul loputa mask juustest välja jahedama veega, et toimeained jääksid juuksekarva sisse lukku.

Kas teadsid?

Unehäired on ülilevinud probleem, mis puudutab 10–50% rahvastikust. Melatoniin on hormoon, mida meie organismis toodab käbinääre ning mis reguleerib bioloogilist ööpäevarütmi. Mõne inimese organism ei tooda melatoniini aga piisavalt ning tagajärjeks on uinumisraskused ja öised ärkamised. Melatoniin lühendab uinumiseks kuluvat aega ning kergendab ka ajavööndi vahetusest põhjustatud vaevusi.

Lugu ilmus 2015. aasta veebruarikuu Annes & Stiilis.