Kas sinine sobib valgega?
„Meile on antud ainult üks elu. Miks mitte parfüüme miksida? Miks peame end piirama?” kommenteerib teemat Guerlain House'i rahvusvaheline koolitaja Cyrille Nahrin. Ta võrdleb parfüümide kombineerimist värvide kandmisega: „Me ju ei mõtle, kas kanda sinist valgega, sest võib-olla ei sobi see üldiste normidega, võib-olla pole see moes. Me kanname värve ja parfüüme ikka nii, nagu meile sobib ja kuidas õigeks peame.”
Nahrin toob näiteks, et Araabia maades miksitakse väga palju parfüüme: „Nad alustavad sellega juba hommikul ja lõpetavad õhtul. Päeva lõpuks ei tea nad ise ka, kui palju erinevaid lõhnu nende nahal on.” Nahrin lisab, et meie valikuid ei tohiks keegi piirata. Eriti, mis puutub parfüümide kandmisse. „Samuti on ajast ja arust öelda, et naised ei tohiks meeste parfüüme kanda ja mehed naiste omi.”

Kuidas alandada peakokka?
Hugo Bossi parfüümiekspert Will Andrews on aga teist meelt ja toob üsna mahlase võrdluse: „Lõhnade miksimist võib võrrelda restorani minekuga. Te tellite praed tippkokalt, kes näeb vaeva ja asetab need efektselt taldrikule. Siis saate road kätte, lõikate oma praest erinevaid tükikesi, panete teineteise taldrikule, kutsute koka köögist välja ja küsite: „Noh! Kuidas meeldib?” Parfüümide miksimisega on täpselt sama teema.”
Andrews mainib, et näiteks ühe Hugo Bossi lõhna väljatöötamisel osaleb ohtralt inimesi ja laboratooriumis käib töö pea kaks aastat. „Kas seda, millega on sajad inimesed kaks aastat vaeva näinud, tasub tõesti teiste lõhnadega segada?” küsib Andrews. Ta mainib, et otsuse teeb siiski iga inimene ise. „Ei tasu unustada, et parfüüm on justkui nähtamatu käepigistus. See on üks osa inimese esmamuljest. Kui valime endale lõhna või otsustame parfüüme sootuks miksida, ei vali me mitte ainult lihtsalt meelepärast parfüümi, vaid ka kujundame endast esmamuljet.”

Ühes on mehed aga ühel nõul: iga inimene langetab otsuse ise. Seda enam, et paljud nišilõhnad on loodud tänapäeval just omavahel segamiseks. Hommikul võib nahale kanda kergema parfüümi, mida saab õhtul välja minnes miksida tugevama lõhnaga ning mis loob hoopis huvitavama tulemuse.

Milliseid lõhnu teistega segada?

Kui oled otsustanud minna lõhnade miksimise mimekülgsele rajale, siis tea, et huvitavaid tulemusi saad just nišilõhnu omavahel segades. Sageli on paljud nišilõhnad loodud juba nii, et omades peeglilaual kaht parfüümi ja kombineerides neid omavahel, saad kolmanda. Catwalk soovitab just neid parfüüme!

Serge Lutens „Un Bois Vanille”

Serge Lutens

Kui sa armastad vanilli, siis kõige autentsema lõhna saad Serge Lutensi parfüümist „Un Bois Vanille”. Lõhnale kingib mahlasust kookospiim. Seda sobib kanda üksi, kui miks mitte kombineerida mõne vürtsika või hoopis värske lõhnaga? Hind: 100 ml 189 €

Lush „All Good Things”

Lush

Parfüüm „All Good Things” on rikkalik ja suitsune segu maalähedasest seedripuust ja hingematvast roosist, kus i-le paneb täpi magus tonka uba. Tulemuseks aroom, mis on korraga mõru ja magus. Sobib ideaalselt teiste lõhnadega miksimiseks. Hind: 100 ml 79 €

The Body Shop „Bowhanti”

The Body Shop

Elixirs of Nature'i parfüüm „Bowhanti” on nõiduslikult võrgutav kombinatsioon vakapopuust ning patšuli ja viiruki suitsusest segust. See modernne vürtsiviirastus kehastab saladusliku metsa pikantseid noote, mida võib kombineerida mõne magusama lõhnaga. Hind: 50 ml 43 €