1. “Tahmanägu” – vale jumestuskreemi valik

Liiga hele nägu või saapaviksipruunid palged ei kaunista kedagi.

Kuluta õige tooni valikule piisavalt aega, sest sellest sõltub kogu meigi õnnestumine. Tihti on ilupoes väga ere valgustus, mis muudab näonaha tooni, ja tänavale astudes selgub, et isegi koos konsultandiga valitud värv ei ole nahal loomulik. Et nii ei juhtuks, proovi alati meigikreemi puhtal nahal ning katsu seda testida loomulikus valguses – päevavalgus on parim. Võimaluse korral küsi jumestuskreemi tester koju kaasa ja vaatle nägu akna juures heleda hommikuvalguse käes.

Õige tooni leidmiseks proovi sobivana näivaid varjundeid lõuajoonel ja kaelal (nägu võib punetada ja naha loomulikku värvi näedki tegelikult kaelal). Sobiv toon sulandub nahka ega ole üldse näha. Enamik inimesi vajab kaht tooni jumestustoodet, suvel tumedamat ja talvel heledamat.

Tee kindlaks oma näonaha tüüp ja vali sellega sobivate omadustega jumestuspõhi. Kuivale ja tundlikule nahale passivad vedelad-niisutavad jumestuskreemid ja mineraalpuuder. Rasuse ja seganaha puhul on hea valik matistavad jumestuskreemid, kompaktpuudrid ja meigipulgad. Normaalsele ja noorele nahale sobivad BB-kreemid ja toonivad päevakreemid.